Vloggerul Georghe Buhnici îi atrăgea atenţia lui Vali Petcu, pe care internauţii îl cunosc sub pseudonimul Zoso, în urmă cu fix o lună, într-un videoclip de pe YouTube, că ar trebui să aibă un comportament matur, demn de un bărbat care are 40 de ani în momentul în care l-a catalogat pe Buhnici ca fiind dolofan. Acesta mai susţinea că va face tot ce este "moral şi legal" ca bloggerul să nu mai facă body shaming cu altă ocazie.

George BuhniciFoto: Facebook George Buhnici

George Buhnici a stârnit un val de critici în spațiul public după ce a susținut că cei care se duc la mare vor să vadă „piele fără vergeturi”, el îndemnându-le pe fete să meargă la sală.

Vloggerul pare că are un comportament schimbat la 180 de grade în decurs de numai o lună, după ce i-a transmis pe 19 iunie cunoscutului blogger Zoso că nu ar trebui să îşi bată joc de înfăţişarea unei persoane, acuzându-l de body shaming, adică umilirea unei persoane pentru aspectul său fizic.

Atunci, Buhnici susţinea într-un clip postat pe canalul său de YouTube că Zoso l-a făcut dolofan, părând afectat de jignirea pe care a primit-o din partea colegului de breaslă.

"Buhnici şi Cadar se înţeleg bine pentru că sunt dolofani amândoi. Nu m-am luat niciodată de corpul cuiva, de felul cum arată şi nu voi răspunde la body shaming decât cu această promisiune: voi face tot ce este moral şi legal pentrru pentru a te face să înţelegi că nu ai nicio autoritate şi niciun drept să faci aşa ceva încă o dată", îi spunea Georghe Buhnici lui Zoso.

"Eşti un bărbat de peste 40 de ani, nu un copil care îi face dolofani pe alţii", adăuga Buhnici, amintind de momentele în care elevii făceau miştouri în şcoala generală de colegii lor mai corpolenţi.

@opportunity21 Ce parere aveți? Una spune, alta face. #misiuneatiktok #buhnici #georgebuhnici #bosyshaming #fy #romania ♬ original sound - Andrei

Mesajul privind jignirea legată de înfăţişarea vloggerului a fost adresat printr-un drept la replică, după ce Zoso a postat un videoclip cu o durată de o oră şi 23 de minute intitulat "The Buhnici Files", în care îl acuza pe youtuberul român, printre altele, că nu citează sursele în cadrul review-urilor, preia idei ale altor vloggeri pe care le prezintă ca fiind originale şi nu marchează explicit publicitatea, minţind publicul.

Zoso şi-a motivat demersul prin dorinţa sa de a "profesionaliza influencerii de toate felurile" - puteţi să vizionaţi mesajul aici.

George Buhnici a demontat acuzaţiile lui Zoso într-un videoclip de pe Youtube, pe care îl puteţi vedea aici.

Buhnici a provocat "furtuna perfectă" pe reţelele de socializare

Vloggerul George Buhnici a stârnit un val de critici în spațiul public după ce a susținut că cei care se duc la mare vor să vadă „piele fără vergeturi”, el îndemnându-le pe fete să meargă la sală: "Putem fi de acord că e normal să ne uităm la țâțe și la buci? Aia vreau să văd la mare!". Buhnici a mai spus că el are „noroc” pentru că soția sa „arată ca o minoră”.

După ce a iritat internetul, de la Facebook la TikTok, Buhnici a avut o primă reacție pe blogul său, într-un text intitulat „pedofilia este o crimă. Obezitatea, o problemă de sănătate publică”.

El spune că este „norocosul soț al unei femei frumoase”, alături de care trăiește din 2007 și că, din cât se pricepe, „femeilor le place să fie admirate, respectate, să primească flori și complimente”:

  • „Să îi spui unei femei că arată mai tânără decât vârsta din buletin este ceea ce își doresc marea majoritate, mai ales după vreo 30 de ani. În cazul soției mele, chestia asta se vede. E meritul ei că se îngrijește iar asta m-a motivat și pe mine în ultimii ani să revin de la vreo 100 de kilograme spre o siluetă… normală.
  • Însă nu despre asta e scandalul zilei. Ci despre faptul că aș încuraja pedofilia și că aș fi misogin”.

„Era evident o metaforă”

Buhnici mai spunea că nu e prima dată când își complimentează soția că arată mult mai tânără, că a făcut-o și în urmă cu 3 ani, când a spus public, pe Instagram, că aceasta „arată ca o minoră” și acuză că recentele sale declarații au fost amplificate pe Twitter și pe Facebook de către conturi false.

Buhnici a concluzionat: „Pedofilia este inacceptabilă, e o crimă și trebuie pedepsită! Îmi iubesc soția și încurajez pe fiecare să aibă grijă de sănătatea lui. Nu mă voi opri să spun ce gândesc dar voi fi mult mai selectiv cu locurile unde vorbesc. O să îmi aleg cuvintele mai cu grijă dar nu pot opri trolii. E treaba fiecăruia să gândească pentru el. Nu luați de-a gata nimic de pe internet și dacă vreți punctul meu de vedere, scrieți-mi direct pe contact at buhnici.ro”.