Dupa ce a devenit secretar general al tineretului PD-L, fiica presedintelui a fost taxata de presa pentru greselile grave de exprimare si nu numai. S-au gasit, insa, destui care i-au luat apararea, argumentul principal fiind tineretea, adica cei numai 24 de ani ai mezinei prezidentiale. Si totusi, ce varsta are Elena Basescu?

Analizand presa si internetul, raspunsul e 24 spre 25. Articole din presa anului trecut consemneaza, bunaoara, ca tanara a implinit 24 de ani, site-ul Wikipedia afirma ca e nascuta in 1983, iar in biografia lui Traian Basescu din ultima editie a "Who's who" se arata ca are doi copii: Ioana, nascuta in 1978, si Elena, nascuta in 1983. Aceleasi informatii sunt prezentate si in alte biografii ale presedintelui ori ale fiicei sale, in zeci si sute de articole de presa. Au existat si referiri corecte la varsta reala a fiicei presedintelui, dar acestea au trecut mai degraba neobservate.

Recent, ziarul nostru a prezentat o afirmatie din 1991 a lui Basescu, potrivit careia Elena, aflata in clasa a 5-a, nu a mai fost primita la o scoala din Constanta. Unii cititori au sanctionat, pe site-ul Cancan, articolul in cauza si "ignoranta" autorilor, sustinand ca Elena nu avea cum sa fie in clasa a 5-a in 1991, atat timp cat are acum 24-25 de ani.

A intrat Elena Basescu in "criza de timp"?

Cancan e in masura sa clarifice pentru cititori aceasta chestiune, odata pentru totdeauna: Elena Basescu este, conform datelor oficiale consultate de noi, nascuta la 24 aprilie 1980, ceea ce inseamna ca, in scurta vreme, ea va trece pragul spre 29 de ani. Diferenta dintre ea si Ioana Basescu e de numai 3 ani, fiica cea mare fiind nascuta in 1977.

De asemenea, Elena e cu 5 ani mai mare decat iubitul ei, Andrei Hrebenciuc. Daca e corecta declaratia Elenei dintr-un interviu de anul trecut, potrivit careia a intrat in PD la varsta de 15 ani, inseamna ca ea are 13 ani vechime in politica, deci nu e chiar atat de novice. Cand Traian Basescu, spre exemplu, a trimis-o pe centura politicii pe Lavinia Sandru, vicele PIN avea 30 de ani, deci doar putin peste varsta de acum a Elenei, cand presa ii critica prestatia politica.

Cancan