Soc. Saptamanalul satiric al trustului "Realitatea-Catavencu" scrie, in ultimul numar, ca in familia Basescu e mare scandal: presedintele vrea sa se desparta de sotie, pentru a se recasatori, iar cele doua fiice se opun cu vehementa

"Academia Catavencu" sustine, mai mult sau mai putin voalat, ca presedintele Romaniei, Traian Basescu, ar cam vrea sa urmeze exemplul lui Sarkozy si sa isi recapete libertatea, sub aspectul starii civile, dar numai pentru a-si pune din nou pirostriile. Din acest motiv, in familia prezidentiala s-ar fi declansat un mare scandal, pentru ca cele doua fete, Ioana si Elena, nu accepta ideea in ruptul capului. "Catavencii" imbraca dezvaluirea intr-o forma specifica, asa, ca sa inteleaga numai "initiatii", dar mesajul e clar. Despre Basescu, definit drept "cel mai cunoscut pedist din istoria post-romaneasca a partidului", se spune ca este "omul prin capul caruia trece de ceva vreme un gand matrimonial de natura sarkoziana", aluzie la isprava presedintelui Frantei, care, dupa ce a fost ales, a bagat divort de nevasta si s-a recasatorit rapid cu Carla Bruni. "Nu va putem da mai multe amanunte, dar va putem promite ca va tinem la curent alternativ: cand despre fronda fetelor, ajunsa de-a dreptul gherila in acest subiect delicat, cand despre marea Dansa", mai scrie saptamanalul mentionat. Ceea ce inseamna ca urmeaza, teoretic, noi dezvaluiri, in curand. Chiar lansata sub forma unei barfe, informatia din "Catavencu" poate face mari valuri in conditiile in care campania neoficiala a debutat in forta si zvonuri de tot felul sunt aruncate pe piata media. Daca e vorba doar de un "fitil" de campanie sau asistam la o dezvaluire reala, ramane de vazut in viitorul apropiat, poate si cu ajutorul unei eventuale reactii a presedintelui. In plus, trebuie sa remarcam ca informatia in cauza e aruncata pe piata, coincidenta, la scurta vreme dupa ce, intr-o conferinta de presa, presedintele a declarat ca e hotarat sa raspunda anumitor atacuri din presa "nu in calitate de presedinte, ci in calitate de sot si tata".

Pentru Casa Alba, Romania e condusa de "Vasesque"

Basescu nu are, insa, probleme doar cu "Academia Catavencu", ci si cu cei de la Casa Alba. Astfel, potrivit transcriptului conferintei de presa a lui Stephen Hadley, consilierul pe probleme de securitate nationala al presedintelui american, publicat pe site-ul Casei Albe, presedintele SUA se va deplasa la "Constadt", pe litoralul Marii Negre, pentru a se intalni cu "presedintele Vasesque".

Cancan