Intrebat cum a trecut peste zilele de summit, Silviu Prigoana ne-a oferit un raspuns cat se poate de haios, asa cum ne si asteptam. Omul de afaceri a fost plecat la Constanta. “Nu am stat in Bucuresti, am fost ocupat la malul marii. Iar cand a venit Bush la Neptun, n-am avut nici o treaba cu el. Oricum, eu mereu vorbesc cu el pe messenger!”. Masurile de securitate adoptate in zona litoralului la vizita presedintelui SUA i s-au parut firesti lui Prigoana. “Nu m-a dera njat nimic, mi se pare normal ca sefii de stat sa fie bine paziti. Si eu cand o sa ajung presedinte si o sa merg in America o sa vreau sa fiu tratat ca atare. Nu a fost trafic, am circulat normal si, daca ar fi fost, eu sunt un om care intelege, iar cetatenii ar trebui sa faca la fel”, ne-a mai declarat miliardarul.

Valentina Pelinel ne-a declarat ca ar fi preferat sa plece din capitala, insa a ramas impreuna cu sotul ei, Cristian Boureanu. “Dar nu-mi pare rau ca am stat in Bucuresti, pentru ca atmosfera nu a fost atat de neplacuta precum ma asteptam. Am circulat mult mai bine decat de obicei si m-am simtit mai in siguranta ca femeie in trafic, cu atatia politisti in tot orasul. Nu m-a afectat negativ summit-ul, dimpotriva”.

Monica Anghel felicita serviciile de paza si protectie din Romania si considera ca si-au facut treaba foarte bine. “Este liniste si pace si ma simt mult mai in siguranta cand vad politisti la tot pasul. Si pe strazi s-a circulat exemplar, n-am mai vazut blocaje in trafic. Ma avertiza cineva inainte de inceperea reuniunii NATO ca ar trebui sa plecam din Bucuresti, sa ne luam vacante pentru ca va fi infernal. Uite ca nu am plecat si bine am facut, caci sunt foarte multumita de tot ceea ce am vazut in capitala. Toate fortele s-au mobilizat, iar organizarea a fost de admirat. Ar trebui urmat exemplul summitului in fiecare zi, mai ales ca evenimentul in sine este un mare castig de imagine pentru tara noastra. Din ceea ce am vazut la toti presedintii invitati la noi, am dedus ca avem o planeta echilibrata”.

Integral in Gardianul.