Sotiile presedintilor ar trebui atat prin atitudine, cat si prin stil sa demonstreze ca isi merita numele de "prime doamne". Un site pentru barbati, firstladies.com, a realizat un top al celor mai stilate neveste de sefi de stat. Criteriile dupa care au fost alese doamnele tin de eleganta,atitudine si frumusete. Nu in ultimul rand, au fost considerate si implicarea sotiilor sefilor de stat in viata politica si sociala.

Carla Bruni-Sarkozy (40 de ani), desi a devenit recent prima doamna a Frantei, a atras atentia asupra sa datorita frumusetii si elegantei pe care le denota. Tabloidele din intreaga lume au descris-o pe italianca drept o regina a modei, fiind un adevarat etalon al frumusetii feminine si al rafinamentului.

Prima doamna a Azerbaidjanului, Aliyeva Mehriban Arif (47 de ani), este considerata cea mai rafinata sotie de presedinte. Pe langa faptul ca e foarte frumoasa, Aliyeva este implicata in viata politica si sociala.

Svetlana Vladimirovna Medvedeva (43 de ani) este considerata una dintre cele mai frumoase si elegante prime doamne din istoria Rusiei.

Integral in Libertatea.