Acum 73 de ani, in vara lui 1935, la Maglavit, judetul Dolj, ciobanul surdo-mut Petrache Lupu, un om simplu, din popor, a sustinut in fata preotului si a multimii adunate in curtea bisericii ca l-a vazut pe Dumnezeu. Exact in poienita in care 'oierul cel gangav', vindecat dupa intalnirea cu Cel de Sus, povesteste ca s-a petrecut minunea s-a ridicat atunci o biserica, daramata mai tarziu de comunisti.

Reconstruita astazi, aproape in totalitate, biserica din Maglavit este acoperita, pe mai multe sute de metri patrati, cu aur de 22 de carate. Toata cheltuiala, aproape jumatate de milion de euro pana in acest moment, este suportata de Gigi Becali.

'Daca Steaua trece de Betis Sevilla, voi acoperi cu aur biserica sfanta din Maglavit', a declarat, in primavara lui 2006, inainte de returul cu spaniolii din Cupa UEFA, patronul Stelei. Steaua si-a facut treaba, a mers mai departe, iar promisiunile lui Gigi Becali s-au pierdut imediat printre atatea alte vorbe in vant si printre atatea alte momente de gratie.

Si totusi, la Maglavit, judetul Dolj, acolo unde s-a petrecut singura minune divina recunoscuta de Biserica Ortodoxa Romana, amintirea lui Petrache Lupu s-a dovedit mai puternica decat uitarea.

Libertatea