Printul William a aterizat cu un elicopter al aviatiei britanice in gradina fostei sale iubite, Kate Middleton, dar Ministerul Apararii considera ca zborul astfel incheiat a indeplinit obiectivele propuse pentru antrenament.

Tabloidul News of the World afirma ca printul in varsta de 25 de ani, al doilea in ordinea succesiunii la coroana britanica, a cerut permisiunea parintilor fostei sale iubite pentru a ateriza in gradina casei lor din Berkshire, sudul Angliei, din cauza unei lipse de locuri de aterizare in comitatul vecin, Hampshire.

Analistul Jon Lake, care a facut parte din aviatia britanica, a declarat saptamanalului ca zborul din 3 aprilie a fost "ridicol si nepotrivit", dar ministerul a precizat ca misiunea de antrenament de doua ore a fost deplin conforma cu regulamentul.

"Echipajele elicopterelor de lupta aterizeaza deseori in spatii imprejmuite sau inchise, iar aceasta este o parte esentiala a antrenamentului lor pentru operatiuni", a apreciat ministerul intr-un comunicat.

Ministerul a adaugat ca nu este un lucru neobisnuit ca pilotii sa ceara permisiunea sa aterizeze in curtile oamenilor, pentru ca nu exista decat doua terenuri de aterizare disponibile in Hampshire.

"Elicopterul a aterizat dupa ce si-a luat toate precautiile de siguranta si a ramas la sol 20 de secunde. Nimeni nu a coborat din elicopter. A fost un exercitiu de rutina in care au fost indeplinite obiectivele de antrenament", a aratat ministerul.

Romantica