Monica Columbeanu sustine, intr-o scrisoare intitulata "Dorintele mele pentru mine, pentru tara mea si pentru viitor", ca "orice bun pe care legislatia Romaniei mi-l va atribui dupa finalizarea procesului de partaj, intentionez sa il donez organizatiilor caritabile de stat: orfelinatelor, spitalelor si celor care sprijina oamenii strazii, dar si sa imi platesc datoriile fata de avocatii mei". In document, trimis publicatiei Evenimentului Zilei de catre avocatul vedetei, Monica afirma ca "nu vreau sa pastrez nimic pentru mine, nici macar un leu".

Iata scrisoarea Monicai Columbeanu, asa cum apare ea publicata de catre Evenimentul Zilei:

Eu, Monica Gabor, m-am căsătorit cu Irinel Columbeanu în 2006 la vârsta de doar optsprezece ani pentru simplul motiv că eram o tânără îndrăgostită. Am decis să avem un copil deoarece am vrut să încununăm dragostea ce ne-o purtam, îmi doream să fiu o mamă minunată şi să am o familie fericită pentru totdeauna. Din păcate, din cauza unor circumstanţe dincolo de controlul meu, aceste lucruri nu mai sunt posibile.

Acum, după cum toată lumea știe, căsnicia mea se încheie din păcate cu un divorţ. Mi-a fost foarte greu să iau această hotărâre, dar nu am avut de ales. Nu mai vreau să îi mai permit să mă rănească. Tot ce vreau acum din ceea ce reprezintă căsnicia noastră este copilul meu drag pe care îl iubesc mai mult decât propria mea viaţă şi dincolo de orice altceva în această lume. Nu îmi pasă de nimic altceva. Sunt conștientă că motivul pentru care Irinel Columbeanu nu dorește ca fetița să îmi fie încredințată spre creștere și educare este teama lui maladivă de a ne susține financiar și totodată de a-mi fi atribuite niste drepturi mai mari având în vedere că singurul copil s-ar afla în îngrijirea mea. Fetița noastră va împlini în curând cinci ani, dar până înainte să afle de intenția mea de a divorța, Irinel Columbeanu exista doar în acte ca parte din viața ei. Niciodată nu i-a păsat de ea, niciodată nu a vrut să îi ofere nimic, nici măcar puțin din timpul lui prețios. Atât de prețios încât timp de câteva luni la rând nici măcar nu venea să o viziteze.

Ca atare, orice bun pe care legislația României mi-l va atribui după finalizarea procesului de partaj, intenționez să îl donez organizațiilor caritabile de stat: orfelinatelor, spitalelor și celor care sprijină oamenii străzii, dar și să îmi plătesc datoriile față de avocații mei. În mod special, doresc să donez banii ce reprezintă contravaloarea Bentley-ului meu, dar și banii pentru care am muncit și pe care Irinel Columbeanu mi i-a luat. Nu vreau să păstrez nimic pentru mine, nici măcar un leu.

La final, vreau să mulțumesc tuturor celor care mă susțin, atât jurnaliștilor, cât și celorlate persoane care îmi sunt alături, celor care își fac griji pentru mine. Vă doresc tuturor, indiferent cine sunteți, să aveți familii fericite, să fiți fericiți în fiecare zi și să aveți o viață minunată. Toate aceste urări vi le spun din inimă, vi le doresc din tot sufletul.

Acestea sunt dorintele mele pentru mine, ţara mea şi pentru viitor.”