SUBIECTELE ZILEI
Ironii pe tema siglei partidului lui Orban și ”inspirația marocană”: ”Produse bio, miere, ulei de măsline, dacă doriți!” Cei care au făcut sigla partidului lui Ludovic Orban, Forța Dreptei, nu au dat dovadă de prea multă originalitate, pare să spună fostul ministru Ciprian Teleman care a postat pe Facebook sigla unei asociații din Maroc, similară cu cea a partidului amintit.
fanatik.ro: O zi liberă ca recompensă pentru cei care votează. Alina Mungiu-Pippidi: „Un cadouaș ca să-ți faci datoria civică” Românii ar putea beneficia de o zi liberă în cazul în care merg să voteze, potrivit unui proiect de lege inițiat de USR și depus în dezbatere publică pe site-ul Senatului. Liberul nu se va acorda pentru ziua în care se desfășoară scrutinul, ci la cererea angajatului, după validarea rezultatului respectivelor alegeri.
Cum poate calma Europa tensiunea dintre Rusia și Ucraina - Politico În primul rând UE trebuie să clarifice cum va mări prețul pe care-l va avea Rusia de plătit dacă va ataca Ucraina. Colaborând cu SUA, guvernele europene ar putea fi capabile să schimbe calculele Moscovei - dacă sunt dispuse să enunțe explicit sancțiunile suplimentare pe care le-ar impune în cazul unei agresiuni rusești, incluzând și pași decisivi pentru reducerea importului de hidrocarburi din Rusia., scrie Politico.
VIDEO Politicianul român, gata mereu să inaugureze cu fast orice... până și o capelă mortuară Dacă în comuna Mica, județul Cluj, primarul a inaugurat un magazin alimentar cu preotul, în Baciu, satul Mera, toată suflarea administrativă a inaugurat capela mortuară, scrie știridecluj.ro. La inaugurarea capelei mortuare din satul Mera, comuna Baciu, au participat prefectul Clujului, Tasnadi Szilard, vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Vakar Isvan, deputatul UDMR Cluj, Csoma Botond, alături de alte oficialități din Baciu.
fanatik.ro: Jefuit la bancă de 500.000 euro, primarul din Plopu speră într-o minune. ”Nu voi renunța niciodată la banii mei, la munca mea” Acum mai bine de 8 ani, doi bărbați din județul Prahova reclamau că din casetele de valori pe care le dețineau la o bancă din Ploiești le-au dispărut bani și bijuterii de peste 700.000 euro. Cei doi păgubiți erau Adrian Bălănescu, primarul comunei Plopu, și Nicolae Vasile Cantemir, un om de afaceri din comuna Bărcănești. ”Aveam 410.000 dolari, 100.000 lire sterline, 30.000 franci elveţieni, 8.000 dolari canadieni şi aproape un kilogram de aur. Când nu i-am mai găsit cred că acel moment a fost poate unul din cele mai triste din viaţa mea. În casetă mai erau doar două facturi de provenienţă a aurului adus de mine din străinătate“, a mărturisit atunci, în fața presei, Adrian Bălănescu.
fanatik.ro: Câţi bani câștigă un polițist local și care sunt costurile instruirii sale. Salariile sunt foarte mari în București Meseria de polițist local poate fi una bănoasă chiar și pentru o persoană cu studii medii, însă nivelul salariului poate varia și în funcție de primăria la care lucrează. Primăriile care îi angajează le plătesc nu doar salariile și sporurile aferente, ci se ocupă și de formarea lor profesională în cazurile în care nu au trecut prin vreo școală de poliție.
fanatik.ro: Guvernul ajută cu milioane de lei cea mai rentabilă companie a lui George Copos. În martie, afaceristul anunța o investiție de 25 de milioane euro Devenit cunoscut din postura de investitor al Rapidului, George Copos (68 de ani) a preluat echipa de sub Grant în 1993. Până în 2012, anul retragerii de la comanda giuleștenilor, Copos a câștigat două campionate (1999 și 2003), dar și patru Cupe ale României. De-a lungul timpului, George Copos s-a intersectat nefericit cu legea în trei rânduri. Mai întâi, pe 29 decembrie 2008, omul de afaceri a fost trimis în judecată în dosarul Loteria II, fiind învinuit de manipularea pieței de capital.
fanatik.ro: Cum își bate joc statul român de tragedia unei familii! De doi ani, cazul copilului mort într-o fermă de porci bate pasul pe loc Un băiețel de doar opt ani, Iulian Alexandru Bițică, a dispărut de acasă, acum doi ani, iar patru zile mai târziu, cadavrul lui a fost descoperit de un paznic, într-un bazin de dejecții al unui complex de porci din Pecineaga, din județul Constanța. Tragedia morții copilului a făcut la acea vreme vâlvă în spațiul public, iar lumea dorea ca cei vinovați să fie trași la răspundere. Doar că, acum, la mai bine de doi ani de la moartea înfiorătoare a copilului, autoritățile statului - în speță organele de cercetare penală - pasează ancheta de la o instituție la alta.
fanatik.ro: O firmă controlată în trecut de Virgil Ardelean, fostul șef al Serviciului Secret al M.A.I., a primit milioane de lei ajutor de stat Pe 26 noiembrie anul curent, Ministerul Economiei a publicat lista dosarelor aprobate în schema HoReCa, fiind detaliate și ajutoarele de stat pe care le vor primi beneficiarii drept compensație pentru scăderea activității în anul 2020 față de anul 2019, ca urmare a măsurilor restrictive, decise de guvernanți pentru combaterea pandemiei COVID-19. ”Lista cuprinde 8.369 de firme, cărora ministerul le-a trimis deja contractele de finanțare încă din 26 noiembrie 2021. Suma totală aprobată la finanțare este de 2.144.115.349 lei”, anunța zilele trecute presa economică, citând comunicatul oficial.
PeBloguri: Victoria lui Rafila: testarea, introdusă în noul certificat digital COVID Intrarea PSD la guvernare și asumarea conducerii Ministerului Sănătății de către Alexandru Rafila arată primele măsuri logice, coerente, ce răspund interesului public. Astfel, prin recunoașterea testării ca metodă de gestionare a pandemiei, inclusă și în noul certificat digital, PSD își respectă una dintre marile promisiuni făcute din Opoziție.
Libertatea: Ministrul Florin Roman a trimis ziarului 10 pagini din lucrarea de master, care sunt 100% copiate Ministrul digitalizării, Florin Roman, și-a plagiat disertația de master susținută la Facultatea de Psihologie a Universității Titu Maiorescu, în 2012, scrie Libertatea.
fanatik.ro: Povestea lui Filip Cristian, puștiul care a ajuns milionar la 19 ani/ "Visul meu este să devin primul trilionar" Acum 4 ani, în preajma Crăciunului, Filip Cristian mergea la colindat, împreună cu fratele său, pentru a strânge bani pentru un calculator. Acum, are 20 de ani și tocmai a cumpărat 16 calculatoare pentru clienții lui. În ultimii ani, viața lui s-a schimbat enorm: a devenit milionar în euro și mulți oameni de afaceri spun despre el că este un puști talentat în zona investițiilor de bursă. Secretul succesului său îl defineste simplu, în Revista Forbes, de luna aceasta: "Mi-am setat mereu targeturi foarte ridicate și muncesc în fiecare zi pentru a fi cât mai aproape de realizarea lor".
fanatik.ro: Salariile demnitarilor ar putea crește cu mii de lei. Banii pe care Iohannis îi va primi lunar, dacă Guvernul nu-i îngheață indemnizația pe 2022 Salariul minim brut pe economie va crește începând cu 1 ianuarie 2022 de la 2.300 de lei la 2.550 de lei, însă principalii beneficiari sunt demnitarii ale căror lefuri sunt stabilite în funcție de salariul minim. Dacă noul guvern nu va decide să plafoneze salariile demnitarilor și în acest an, veniturile acestora vor crește substanțial, în unele cazuri cu mii de lei față de nivelul actual. Astfel, salariul președintelui Iohannis ar putea depăși 30.000 de lei lunar.
FT: Informații transmise de SUA i-au convins pe aliați de amenințările ruse la adresa Ucrainei În urma unui schimb de informații americane fără precedent cu privire la pregătirile militare ale Moscovei, UE și NATO au luat în considerare estimările Administrației Biden potrivit cărora s-ar putea ca Rusia să invadeze Ucraina, scrie Financial Times, citat de Rador.
Digisport: Cum arată ”cea mai scumpă casă din lume”, castelul de 270 de milioane de euro cumpărat de patronul lui Newcastle Mohammed bin Salman, prințul moștenitor al Arabiei Saudite, a devenit cel mai bogat patron de club din lume, cu o avere de peste 250 de miliarde de euro, după ce a preluat-o pe Newcastle.
fanatik.ro: Ce avere are șeful SPP, aflat de 16 ani în fruntea instituției. Lucian Pahonțu încasează sute de mii de lei anual Lucian-Silvian Pahonțu conduce de 16 ani Serviciul de Protecție și Pază, funcție în care a fost numit pe 7 decembrie 2005. General de brigadă (cu o stea) la 1 decembrie 2003, Pahonțu a fost înaintat la gradul de general-maior (cu 2 stele) și la cel de general-locotenent (cu 3 stele), pe 25 aprilie 2008. Pahonțu a absolvit Școala Militară de ofițeri activi, profilul transmisiuni (1987), urmând apoi cursurile Facultății de Arme Întrunite din cadrul Universității Naționale de Apărare din București (1994). Potrivit CV-ului oficial, șeful SPP a făcut și cursuri pentru cadrele de conducere ale Jandarmeriei (1992 și 1998).
fanatik.ro: Răsturnare de situație în dosarul de omor al lui Mario Iorgulescu. Cum se tergiversează și cine este, acum, reprezentatul lui legal Patricia, văduva tânărului ucis de Mario Iorgulescu într-un groaznic accident de circulație de acum doi ani, a vorbit pentru FANATIK despre ultimele ”mișcări” în dosarul care se judecă cazul fiului șefului de la Ligă. Mai exact, de curând, conform portalului instanțelor din România, în urmă cu câteva zile a fost acceptată o cerere depusă de Gino Iorgulescu, în Italia, la Tribunalul din Varese prin care el a fost numit reprezentant legal al fiului săi, Mario Iorgulescu.
fanatik.ro: Nume mari din muzica românească primesc ajutor financiar de la Asociația pentru Drepturi de Autor. Artiștii au venituri modeste Nu toate numele cunoscute din muzica românească se bucură de un confort financiar, în ciuda faptului că au urcat pe scenă decenii la rând, iar melodiile lor au devenit șlagăre, de cele mai multe ori. Sunt cazuri concrete de artiști care, în loc să se bucure de o bătrânețe liniștită, nu încasează nici măcar 2000 de lei pe lună. În sprijinul muzicienilor români care au nevoie de susținere după o carieră dedicată în domeniu, Asociația pentru Drepturi de Autor a Compozitorilor (UCMR-ADA) a pus la punct în ultimii ani un sistem prin care artiștii respectivi sunt ajutați financiar, informează FANATIK.
Ministrul Digitalizării, Florin Roman, nu-și găsește cartea de ”Sisteme informaționale” din CV, singura legătură cu domeniul pe care-l conduce - Libertatea Noul ministru al digitalizării, Florin-Claudiu Roman, deține în CV lucrarea „Teoria sistemelor informaţionale”, despre care susține că a scris-o și a apărut la Editura Academiei Române, în 2006. Absolvent de economie, contabilitate și de ”Apărare şi securitate naţională”, această carte reprezintă singura legătură a sa cu domeniul Digitalizării, scrie Libertatea.
fanatik.ro: Clinica unde s-a tratat Petrică Mîțu Stoian a dat în judecată DSP Caraș-Severin. "Pe noi ne-au terminat, au distrus proiectul!" Clinica Nera, condusă de reputatul profesor Pavel Chirilă, a dat în judecată Direcția de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin și cere anularea amenzii de 80.000 de lei aplicată după un control realizat la câteva zile după moartea lui Petrică Mîțu Stoian. Procesul a fost înregistrat la Judecătoria Oravița pe data de 26 noiembrie 2021, însă până în acest moment nu s-a stabilit primul termen. Clinica Nera a avut, de altfel, și o poziție publică destul de critică față de presupusele nereguli descoperite aici de inspectorii DSP Caraș-Severin.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Life
Bancul zilei: Ultima dorință a soțului aflat pe patul de moarte
Ion, pe patul de moarte, o cheamă pe Măria și îi spune: - Mărie, după ce m-oi duce io, vreau ca tu să te măriți cu Gheorghe! - Dar vai Ioane, cum poți să îmi ceri așa ceva? Nu vreau să mă mărit cu nimeni. Eu doar pe tine te iubesc.
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by