SUBIECTELE ZILEI
fanatik.ro: Prima țară care a autorizat anticorpii monoclonali produși de AstraZeneca. Pacienții cu probleme de imunitate, protejați anti-Covid-19 timp de un an Beneficiari ai noului tratament vor fi cei cu vârsta de 18 ani și peste, care sunt imunocompromiși sau care iau medicamente imunosupresoare, sau pentru persoanele cu ocupații care îi expun riscului de infecție. Decizia aparține Autorității Naționale de Reglementare în Sănătate (NHRA), care a decis aprobarea pentru utilizare de urgență a cocktailului de anticorpi monoclonali, relatează Bahrain News Agency (BNA).
Analiză Foreign Policy: Nici măcar Suedia nu mai vrea acum imigranți În 2015, suedezii se mândreau enorm cu decizia țării lor de a primi 163.000 de refugiați, majoritatea din Siria, Irak și Afganistan. „Europa mea primește refugiați”, declara la acea vreme Löfven. „Europa mea nu construiește ziduri.” Aceea era retorica eroică a unei Suedii care acum a dispărut aproape complet. Social-democrații folosesc acum limbajul aspru pe care în 2015 nu îl folosea decât un singur partid, Democrații Suediei, nativist, de extrema dreaptă.
fanatik.ro: Război pe averea lui Dan Condrea. Ce se întâmplă la tribunal cu femeile din viața fostului patron de la Hexi Pharma Cu doar câteva zile înainte de accidentul rutier suspect în care și-a pierdut viața, pe 22 mai 2016, omul de afaceri Dan Condrea (41 de ani) își modificase fundamental testamentul. ”Las fiicei mele Magdalena Condrea şi fiului meu David Condrea întreaga mea avere, în afară de cota legală care îi revine doamnei Uliana Ochinciuc. Toate cotele mele de participare la capitalul social al următoarelor şapte societăţi cu răspundere limitată, cu toate drepturile şi obligaţiile decurgând din deţinerea acestor cote de participare, instituind-o pe doamna Ochinciuc Uliana legatar cu titlu universal, conform dispoziţiilor art. 1056 Cod civil“, stabilea atunci Dan Condrea.
fanatik.ro: Un nou val de pandemie, la iarnă, în Europa. Surpriza specialiștilor: România ar putea fi ocolită. Relaxarea oamenilor și scăderea imunității, printre cauze O analiză a unui institut american arată că numărul cazurilor de coronavirus va crește în întreaga emisferă nordică pe durata iernii, însă România ar putea fi ocolită de acest val, existând două scenarii de evoluție.
NYT: De ce va eșua curentul „woke” Mișcarea ideologică și de protest vag definită drept „woke” a avut prima mare ciocnire cu democrația electorală săptămâna trecută, nu numai la scrutinul pentru postul de guvernator al statului Virginia, ci și la un referendum privind înlocuirea secției de poliție din Minneapolis și alte chestiuni legate de poliție din Seattle. Curentul woke a fost înfrânt categoric, și nu pentru ultima oară.
fanatik.ro: Nimeni nu răspunde pentru ce pățești în spital. România n-are lege pentru siguranța pacientului. 40% dintre spitale n-au raportat nicio eroare medicală Consiliul Naţional pentru Siguranţa Pacientului face apel la realizarea unui pachet legislativ care să cuprindă reguli clare, aplicabile şi care să le garanteze celor aflaţi în suferinţă accesul la cele mai rapide şi bune soluţii pentru ei. Consiliul, format din societăţi ştiinţifice şi asociaţii de pacienţi și aflat în coordonarea Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS), consideră că este nevoie de „proceduri, protocoale şi ghiduri care să fie puse în practică în toate unităţile medicale din ţară, care să nu rămână pe hârtie”.
Politico: Politica din spatele crizei din Polonia legate de blocajul de la frontieră Fără îndoială, Polonia se confruntă cu o situație de urgență legitimă. Mii de migranți, care vor să treacă peste frontiera cu Belarus, și-au stabilit tabere în pădurile dese și umede care marchează frontiera dintre cele două țări. Însă, pentru partidul de guvernământ al țării, graba cu care migranții încearcă să intre ilegal în Polonia survine la momentul oportun.
fanatik.ro: Lege contra țepelor cu mașini second hand. Automobilele cu kilometrajul dat înapoi ar fi mai greu de vândut Fiecare mașină din România va avea kilometrajul înregistrat periodic într-un registru electronic pentru prevenirea fraudelor, potrivit unui proiect de lege depus la Parlament.
fanatik.ro: Medicii care au compromis vaccinarea în România. Datele sociologilor sunt clare: Cum am scăzut de la 60 la 30% intenție de imunizare Până nu demult, cozile de la punctele de vaccinare rivalizau cu buluceala românilor pentru o bucată de carne, din perioada comunistă. După impunerea noilor restricții, oamenii se îmbrânceau la cozi pentru a se vaccina. Dar după ce Senatul a respins proiectul legat de obligativitatea certificatului verde, rata imunizărilor a scăzut, inclusiv în rândul persoanelor care nu se declaraseră împotriva vaccinării. Sociologul Gelu Duminică spune că respingerea în Senat a certificatului verde, care a atras după sine scăderea ratei vaccinării, dovedește că „frica de moarte nu este cauzată de boală, ci de vaccin. Oamenii cred că injecția are efecte negative mai mari. La acest fenomen au contribuit anumiți medici promovați de televiziuni, care au combătut vaccinul, deși au alte specializări”.
fanatik.ro: Luciferaza, ingredient al serului Moderna: “Denumirea vine de la Lucifer”. O teorie a conspirației antivacciniste, demontată de savanți și de preoți Potrivit unor antivacciniști, serurile împotriva Covid-19 conțin luciferază, nume cu rezonanță satanică, iar această substanță luminiscentă ar face ca cei vaccinați să poată fi urmăriți de către autorități. Această teorie a apărut în Statele Unite și a ajuns și în mediile antivacciniste din România, dovedindu-se deosebit de persistentă, în pofida încercărilor de demontare a ei. Substanța al cărei nume i-a speriat pe ultrareligioși este de fapt o proteină inofensivă, care le permite licuricilor să strălucească în întuneric.
fanatik.ro: Cum arată fratele lui Marcel Ciolacu. Mihai este cu 8 ani mai mare decât liderul PSD și a avut legături cu lumea muzicală Liderul PSD Marcel Ciolacu negociază în aceste momente formarea unui guvern alături de PNL, rivalii tradiționali. Ciolacu a preluat partidul după perioada Dragnea – Dăncilă, PSD reușind să obțină la ultimele alegeri, din decembrie 2020, cel mai bun scor electoral. Ascensiunea lui Marcel Ciolacu în spațiul public a început în noiembrie 2005, când a ocupat pentru o lună funcția de prefect interimar al județului Buzău. Între 2008 și 2012, Ciolacu – de profesie jurist – a fost viceprimar al muncipiului Buzău.
fanatik.ro: SARS-CoV-2 nu e singurul agent patogen care a înspăimântat planeta. Virusurile care au ucis cei mai mulți oameni Pentru unele boli virale, vaccinurile și antiviralele au permis împiedicarea răspândirii pe scară largă a infecțiilor și au ajutat persoanele bolnave să se recupereze. O boală, variola, a fost chiar eradicată. Însă în ultimele decenii, mai multe virusuri au sărit de la animale la oameni și au declanșat focare considerabile, în care s-au pierdut multe vieți. Tulpina virală care a determinat focarul de Ebola din 2014-2016 în Africa de Vest ucide până la 90% dintre oamenii pe care îi infectează, făcându-l cel mai letal membru al familiei Ebola.
Analiză Reuters: Țară cu țară, oamenii de știință întrevăd începutul sfârșitului pandemiei de COVID-19 Pe măsură ce răspândirea devastatoare a variantei Delta se atenuează în multe regiuni ale lumii, oamenii de știință stabilesc când și unde Covid-19 va deveni o boală endemică, în 2022 și după aceea, potrivit interviurilor realizate de Reuterscu peste o duzină de experți de top.
fanatik.ro: Mama fetiței ucise la Arad avea proces cu tatăl biologic al Antoniei. Ce solicita Sabrina instanței După câteva zile în care polițiștii din Arad au încercat să identifice fetița găsită pe un câmp din apropierea orașului, al cărui cadavru fusese incendiat, o rudă a victimei a recunoscut-o după portretul robot pe Antonia. Arestat preventiv marți, pentru 30 de zile, după ce și-a recunoscut crima, tatăl vitreg al micuței a declarat că a lovit-o pe Antonia pentru că aceasta îl enervase pe motiv că voia să se joace. Lovită cu capul de perete, fetița a murit, iar bărbatul și-a făcut un plan prin care să scape de cadavru.
Washington Post: LinkedIn a avut dreptate să plece din China. Dar e descurajator LinkedIn poate că nu inspiră aceeași furie și fervoare ca Facebook, Twitter sau chiar Google - și totuși ieșirea acestei rețele profesionale deținute de Microsoft de pe piața chineză reprezintă un moment la fel de semnificativ ca aproape oricare altul pentru internetul global. Era ultima mare rețea socială americană care mai opera oficial în China, potrivit unui editorial Washington Post.Yahoo pleacă definitiv din China din cauza mediului de afaceri și juridic
fanatik.ro: Ce hobby-uri au avut președinții României! De la golful lui Klaus Iohannis la pasiunea secretă a lui Nicolae Ceaușescu Îndemnul la golf făcut de Klaus Iohannis a încins serios spiritele și românii n-au ezitat o clipă. L-au pus la zid pe șeful statului și i-au reamintit acestuia nivelul salariilor din țară. Actualul număr 1 de la Palatul Cotroceni nu a fost singurul președinte care a avut pasiuni pe care nu le-a abandonat, deși a ajuns în cea mai puternică funcție din stat.
fanatik.ro: Schimbare radicală în cazul Sorina. Ce s-a întâmplat la tribunal cu cererea de anulare a adopției Cazul Sorinei, fata adoptată cu scandal de familia Săcărin, este departe de a se fi încheiat. Asistenții maternali de la Baia de Aramă, acolo unde fata a crescut până la 8 ani, continuă lupta prin tribunale. Sorina, fata adoptată cu scandal în vara lui 2019 de familia Săcărin, pe care a urmat-o în Statele Unite, a vorbit recent despre problemele copiilor care nu au o familie și care vor să nu mai fie dați în plasament.
fanatik.ro: Ce s-a ales de unul dintre patronii clubului Colectiv. Condamnat la închisoare în primă instanță, Costin Mincu face muzică rap Tragedia de la Colectiv, din seara zilei de 30 octombrie 2015, a însemnat pierderea a 65 de vieți și mutilarea pe viață a 146 de persoane. Procesul celor considerați vinovați de producerea dramei continuă și astăzi, dar un verdict final este încă departe. În decembrie 2019, ca primă instanță, Tribunalul București a anunțat condamnările într-un proces urmărit cu sufletul la gură de întreaga opinie publică autohtonă.
fanatik.ro: Înainte să se însoare cu Alina Gorghiu, Lucian Isar a fost căsătorit cu Krisztina! Cum arată și ce face prima nevastă a bancherului La 43 de ani, Alina Gorghiu are deja în spate o carieră solidă în politica autohtonă. De profesie avocat, Gorghiu a fost mai întâi consilier local la Primăria Sectorului 5 din Capitală (2004-2008), pentru ca din 2008 să intre în Parlament, ca deputat PNL. Ascensiunea Alinei Gorghiu nu s-a oprit aici, așa că în 2014 a ajuns prima femeie aleasă președinte al Partidului Național Liberal. Pe motiv că a devenit în premieră mamă, Gorghiu a demisionat însă din funcție în 2016, când l-a născut pe Noah, primul ei copil.
fanatik.ro: Câţi bani câştigă celebrul medic Mircea Beuran. Doctorul este cercetat pentru că ar fi luat șpagă 10.000 de euro Necazurile au început pentru Mircea Beuran, profesor universitar chirurgie generală în cadrul UMF ”Carol Davila”, în februarie 2020, atunci când DNA l-a acuzat oficial de faptul că ar fi luat mită, în decembrie 2018, suma de 10.000 de euro. Beuran ar fi primit șpaga pentru a propune scoaterea la concurs a unui post de asistent universitar în specialitatea chirurgie generală, pe o perioadă determinată, cât şi pentru a asigura câştigarea acestui concurs de către medicul care i-a dat mită.

ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Life
Bancul zilei: Ultima dorință a soțului aflat pe patul de moarte
Ion, pe patul de moarte, o cheamă pe Măria și îi spune: - Mărie, după ce m-oi duce io, vreau ca tu să te măriți cu Gheorghe! - Dar vai Ioane, cum poți să îmi ceri așa ceva? Nu vreau să mă mărit cu nimeni. Eu doar pe tine te iubesc.
citeste mai multe articole din LIFE

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by