Cum arată fructul care ți-ar putea încărca telefonul sau mașina cândva. Cea mai neobișnuită modalitate de încărcare a unui telefon sau a unei mașini electrice ar veni direct din natură, sub forma unor fructe. Două tipuri de fructe ar putea schimba complet felul în care ne încărcăm dispozitivele. Oamenii de știință susțin că au descoperit o modalitate prin care le vom putea folosi pe acestea în procesul de încărcare. Este vorba aici despre durian și jackfruit, două tipuri de fructe exotice care cresc în Asia de sud. O echipă de cercetători din cadrul University of Sydney’s School of Chemical & Biomolecular Engineering ne arată cum pot transforma fructele în încărcătoare eficiente super-rapide. În proces, plantele sunt transformate în supercapacitori electrochimici extrem de performanți, scrie Playtech.ro.

Faze tariFoto: Colaj foto

În Marea Britanie, coronavirus se dă la super-ofertă. Primești 4.000 de euro, dacă te lași infectat. Din dorinţa de a produce un vaccin, un laborator din Marea Britanie a anunţat că are nevoie de oameni care să se lase infectaţi cu noul coronavirus. Cine îşi asumă riscul, primeşte 4.000 de euro. Virusul ar urma să fie injectat în cantităţi mici, însă provoacă simptome ale aparatului respirator. După ce vor avea COVID-19 în organism, voluntarii vor fi plasaţi în carantină în estul Londrei, fiindu-le interzis să intre în contact cu lumea de afară, informează 7sur7. Pentru cele 14 zile petrecute în carantină, voluntarii vor recompensaţi cu 4.000 de euro. Cei interesaţi de experiment pot aplica deja pe platforma FluCamp.com, care este dedicată propunerii, notează Libertatea.

Metoda inedită folosită de HBO pentru a promova noul sezon din Westworld. HBO promovează noul sezon din Westworld cu ajutorul unei aplicaţii de monitorizare denumită iknowyou, al cărei scop este să atragă atenţia asupra cantităţii mari de date pe care o avem publică şi pe care o poate colecta oricine. Astfel, aplicaţia creată de Goodstuph, le permite utilizatorilor să îşi ”descopere calea” prin introducerea numelui de utilizator de Instagram. Acesta va putea vedea apoi cantitatea de date pe care aplicaţia o poate extrage din profilul de pe reţeaua socială. Algoritmul aplicaţiei foloseşte date publice de pe Instagram precum locaţia, descrierile fotografiilor şi urmăritorii unui cont, arată Adevărul.ro.

Maşinile autonome vor putea să ''vadă'' prin ceaţă cu ajutorul unui nou tip de senzor. Un nou tip de senzor va permite maşinilor cu funcţie de condus autonom să „vadă” prin ceaţă densă, sau chiar zăpadă. Apărută mai mult ca un moft pe noile modele de vehicule electrice, funcţia pentru condus autonom devine tot mai folositoare pentru şoferi, iar tehnologiile dezvoltate pentru aceasta sunt reinterpretate ca sisteme de siguranţă activă, capabile să intervină în situaţii periculoase. Sisteme precum cel pentru păstrarea benzii de rulare şi asistenţă la frânarea de urgenţă ar putea fi îmbunătăţite cu capabilităţi avansate de asistenţă pe vreme rea, alertând cu privire la obstacole pe calea de rulare şi ajutând şoferii să rămână pe drum în condiţii dificile de vizibilitate. În plus, semnele de circulaţie mascate de ceaţă sau zăpadă ar putea fi recunoscute şi afişate pe bordul autoturismului înainte ca acestea să fie văzute de şofer, relatează Descoperă.ro.

Cum a transformat Google un om nevinovat într-un suspect al poliției. Un bărbat a ajuns să fie suspect într-un caz de spargere din cauza serviciilor Google pe care le folosește pe telefonul său. E clar că tehnologia nu funcționează mereu în interesul tău, iar acesta este unul dintre cele mai bune exemple. Toată problema lui Zachary McCoy, un bărbat din statul american Florida, a început în ziua în care a primit un mail de la echipa de investigații a gigantului tech. Prin acesta, îl anunțau că poliția locală a cerut informații legate de contul său de Google. Pentru a înțelege de ce erau interesați de istoricul său, bărbatul a verificat numărul dosarului primit în mailul de la companie. Apoi, pe site-ul departamentului de poliție a găsit un raport legat de o spargere în casa unei femei în vârstă, aflată la mai puțin de doi kilometri de casa lui. Spargerea avusese loc cu zece luni înainte, informează Playtech.ro.