Coronavirus în Spania. Poliţia recurge la drone pentru a-i avertiza pe locuitori să rămână în case. Poliţia din capitala Spaniei, Madrid, a trebuit să recurgă sâmbătă la drone echipate cu portavoci pentru a-i convinge pe oamenii care se plimbau pe străzi să intre în casă şi să se autoizoleze pentru a evita noi îmbolnăviri cu coronavirus, scrie presa spaniolă. Dronele pot fi văzute difuzând mesaje către trecători, spunându-le să rămână acasă şi să evite să iasă afară, dacă nu este absolut necesar, pe fondul închiderii la nivel naţional a adunărilor publice, barurilor, restaurantelor, cluburilor şi multe altele. Aparatele de zbor fără pilot au fost utilizate în zone din apropierea Podului Toledo, în sudul capitalei Spaniei, notează Adevărul.ro.

Faze tariFoto: Colaj foto

De ce au câinii nasul rece? O echipă mixtă de oameni de ştiinţă din Suedia şi din Ungaria cred că au reuşit să rezolve misterul din jurul nasului rece al câinilor. Cercetătorii au analizat trei câini care erau capabili să detecteze sursele foarte slabe de căldură cu ajutorul nasurilor lor. Potrivit studiului, acest fenomen nu are legătură cu reglarea temperaturii corpului, aşa cum s-a crezut mult timp, nasurile lor fiind de fapt detectoare ultrasensibile de căldură. Oamenii de ştiinţă din Suedia şi Ungaria au descoperit că atunci când temperatura ambientală era de 30 de grade Celsius, rhinariumul (vârful umed al nasului) câinilor avea o temperatură de 5 grade Celsius. Dacă temperatura exterioară era de 0 grade Celsius, nasul câinelui avea o temperatură de circa 8 grade Celsius. La o temperatură ambientală de circa 15 grade Celsius, cei doi factori erau egali, arată Descoperă.ro.

Omul care s-a expediat prin poștă din Anglia în Australia. În vara anului 1964, aruncătorul de suliță australian Reginald „Reg” Spiers participa la campionatele de atletism din Marea Britanie, în încercarea de se califica la Jocurile Olimpice. În ciuda eforturilor, el nu a reușit ce și-a propus și, mai mult, a rămas fără niciun ban, blocat într-o țară străină. Ca să strângă bani pentru a se întoarce acasă, el și-a găsit un loc de muncă în Londra. Dar pentru că soția sa urma să nască în curând, sportivul nu a mai avut răbdare să strângă banii și a decis să facă ceva radical. A hotărât să se „împacheteze” într-o ladă și să se expedieze în Australia cu un avion de marfă. Cu ajutorul amicului său, John McSorley, Spiers a construit o cutie de lemn suficient de mare încât să-și poată întinde picioarele, dar în niciun caz confortabilă, potrivit Incrediblia.ro.

Costă cât un telefon și alimentează toată casa cu energie electrică: cât de specială este o nouă eoliană. Ai văzut probabil o dată în viață câteva câmpuri de turbine eoliene, măcar la televizor, dacă nu în țară. Dincolo de acele iterații gigantice, există însă o variantă care face minuni acasă. Încălzirea globală și schimbările climatice sunt provocate de către om, de utilizarea excesivă a plasticului într-o varietate foarte mare de domenii și de arderea petrolului, pe pământ de mașini și în aer de avioane. Un pas important pentru protejarea mediului ar fi dat de adoptarea la scară largă a soluțiilor regenerabile pentru curent electric, precum eolienele. Creația din imaginile alăturate este disponibilă în mai multe variante și a fost creată de Avant Garde Innovations, un start-up internațional special pe soluții ecologice. Compania a fost fondată de frații Arun și Anoop George din Kerala, India. Scopul lor a fost de a realiza o turbină eoliană accesibilă, potrivită atât pentru integrarea în medii rurale sau în mijlocul unui câmp, cât și în zone rezidențiale, la case sau în apropierea spațiilor comerciale, inforemază Playtech.ro.

Nici nu ştiai că există cai aşa frumoşi. Un fotograf a surprins o specie spectaculoasă de cai islandezi fix în elementul lor. Pozele au fost realizate de către artisul Drew Dogget. Drew Dogget, un artist din Carolina de Sud călătoreşte prin lume în căutarea unor modele şi peisaje inedite pentru a le fotografia. Călătoriile sale l-au purtat în întreaga lume, ajungând în locuri precum Himalaya, Etiopia sau Islanda. Această insulă este recunscută pentru peisajele sale uimitoare, dar şi pentru caii sălbatici care trăiesc acolo. Recent, Dogget a călătorit în Islanda unde a surprins aceşti cai în mediul lor natural. Conform oamenilor de ştiinţă, rasa de cai de pe această insulă este una dintre cele mai vechi din lume, primele exemplare fiind aduse şi crescute de către vikingi în secolele IX- X era noastră, conform Descoperă.ro.