Eliminată neașteptat în faza grupelor la Euro 2020, după două înfrângeri grele împotriva Belgiei (0-3) și Danemarcei (1-4), echipa națională rusă intrat în atenția unor figuri importante are Bisericii Ortodoxe Ruse care sugerează drept remediu ca preoții să însoțească echipa înainte de meciuri și să îi pregătească spiritual pe jucători, potrivit soofot.com și The Moscow Times.

Rusia vs Finlanda, la Euro 2020Foto: Emmi Korhonen / Shutterstock Editorial / Profimedia

Mitropolitul Mitrofan, care supraveghează comisia Bisericii pentru cultură fizică și sport, a declarat pentru Ria Novosti că echipei de fotbal din Rusia „îi lipsește pregătirea spirituală”.

„A sosit timpul să găsim o soluție: ar trebui să existe preoți cu Sbornaya (porecla echipei naționale, nota editorului). Este imperativ să avem grijă de copiii noștri ”, s-a lamentat influentul mitropolit al Murmanskului, Vladimir Mitrofan.

„În opinia mea, a existat doar o lipsă de pregătire spirituală: jucătorii nu s-au luptat suficient pentru că nu erau pregătiți mental să o facă. Au fost demotivați ”, a declarat el agenției de presă RIA Novosti.

Înaltele fețe bisericești propun ca lumea să se roage din nou și mai mult pentru „a depăși ruina spirituală, a evita vocabularul obscen din domeniu și a asigura o schimbare de mentalitate în cadrul echipei”. Aceasta ar fi cheia pentru recâștigarea gustului pentru succesul internațional, potrivit sfinției sale... plus demisia antrenorului Stanislav Cherchessov.