Sfera Rubik. Un nou joc de logica inventat de profesorul Erno Rubik, „parintele“ celebrului cub omonim, va fi lansat pe piata la finele anului curent. Botezat Rubik 360, acest joc, o sfera, promite sa reediteze uriasul succes avut de cubul aparut acum aproape trei decenii. Rubik 360 este tot un puzzle, ca si cubul, insa are o singura solutie de rezolvare, apreciata ca fiind „extrem de dificil de realizat“, scrie EVZ.

Era sa se inece cu un prezervativ folosit. Familia Wolfe se intorcea din vacanta, iar ultima noapte a petrecut-o la hotelul Burlington County din Florida, SUA. Toate bune si frumoase pana in momentul in care, micutul familiei scotea sunete ciudate, ca si cum nu ar fi reusit sa respire. Parintii baietelului de 22 de luni au sarit repede sa vada despre ce-i vorba, cand au observat ca micutul avea un obiect blocat in gat. Au reusit sa-l scoata si spre groaza lor, era vorba despre un prezervativ folosit, cules de copil de pe podeaua camerei de hotel, scrie Libertatea.

Resuscitare prin clonare. O specie de capra salbatica declarata disparuta in anul 2000 a fost readusa la viata prin clonare de catre o echipa de cercetatori spanioli, scrie „The Sunday Telegraph“. Specia in cauza, Capra pyrenaica pyrenaica, fusese declarata oficial disparuta dupa ce ultimul exemplar cunoscut a fost gasit mort in nordul Spaniei. Cu putin timp inaintea decesului animalului, cercetatorii au putut preleva de la acesta cateva mostre de material genetic, ulterior conservat in azot lichid, scrie EVZ.

VIDEO / O catea a adoptat un leopard si un purcelus. Leopardul Magic a fost respins de mamica lui, iar ingrijitorii de la zoo se temeau ca va muri. Porcusorul Wilbur a ramas singur pe lume si era si el in pericol. Atunci a intervenit Spice, o catea care traia la zoo si care i-a adoptat pe amandoi. Acum, toti trei formeaza o familie fericita. Ce s-o intampla cand Magic si Wilbur vor creste mari, ramane de vazut, scrie Libertatea.

E treaba studiata: barbia proeminenta, semn de infidelitate. Cercetatorii spun ca barbatii se feresc instinctiv de femeile cu maxilare proeminente. Tallulah, fata lui Demi Moore, o avea probleme? Potrivit cercetatorilor de la patru universitati din SUA, barbia proeminenta a unei femei poate fi un semn ca nu va fi credincioasa unui singur barbat. La aceasta concluzie s-a ajuns pe baza unui nou studiu realizat de psihologi, care au chestionat mai multe femei despre aventurile si viata lor sexuala, informeaza “The Daily Mail”. Cercetatorii au stabilit, astfel, ca exista o legatura intre trasaturile fetei si comportament, scrie Click.

Aparatul pentru numarat pesti. Romania trebuie sa faca recensamantul pestilor. Nu e o gluma. Din datele specialistilor, tara noastra mai are 2% din numarul de pesti care exista cu 70 de ani in urma. Disparitia lor este legata in special de poluare. Multe specii au pierit pentru totdeauna, altele mai pot fi salvate doar daca se face un recensamant national si se iau masuri de repopulare. Aparatele folosite la numarare se numesc “electrofishing”, noteaza Libertatea.

Vrea sa traverseze Oceanul Atlantic intr-un submarin cu pedale. Conform Newscientist.com, inventatorul Ted Ciamillo si-a propus sa traverseze Oceanul Atlantic intr-un submarin, care nu este inchis ermetic si care este propulsat de energia produsa in urma pedalarii de catre pilot. Barbatul intentioneaza sa parcurga distanta dintre Capul Verde si Barbados, 3.700 de kilometri, in 50 de zile, la o adancime de doi metri. Ciamillo va dormi intr-un cort instalat deasupra submarinului care are o latime de 1,2 metri si o lungime de 5 metri, scrie Gardianul.

Politia in alerta: invazie de turisti nudisti in Elvetia. O localitate alpina elvetiana incearca sa stopeze invazia de turisti germani nudisti, carora le place sa faca drumetii in pielea goala, purtand numai cate un rucsac in spate si incaltari, informeaza “The Daily Mail”. Autoritatile din Apenzell au luat hotararea de a institui o amenda pentru toti turistii care vor mai fi prinsi prin munti purtand numai bocanci, scrie Click.

Are 11 ani si e cea mai tanara profesoara din lume. Descrisa drept un “mic gigant al literaturii”, americanca Adora Svitak, in varsta de 11 ani, este deja profesoara. Chiar daca este inca o copila, se descurca foarte bine la catedra. Adora Svitak, care locuieste in Redmond, Washington DC, a inceput sa predea lectii la scoala unde este profesoara si mama ei, de la varsta de numai sapte ani, cand i-a aparut si prima carte, un volum de povestiri intitulat “Flying Fingers”, scrie Click.