Salutari din trecut. Un american din Hudson, statul Ohio, a fost uimit sa gaseasca in cutia postala, saptamana trecuta, o vedere expediata din Montana cu 47 de ani in urma, scrie presa de peste Ocean. Cartea postala, semnata „Fran”, fusese expediata in 1962 si ii era adresata lui Marion White, fosta posesoare a casutei postale, decedata in 1988, scrie EVZ.

Taxa pe ciocolata - propunere de indulcit bugetul Angliei in criza. „Nu ajunge sa le spui oamenilor sa faca sport. Trebuie sa-si reduca apetitul pentru ciocolata si o astfel de taxa i-ar ajuta”, considera medicul scotian ce a inaintat propunerea Guvernului britanic. Ciocolata ar trebui „suprataxata” asemenea alcoolului si tutunului, pentru a reduce cazurile de obezitate si diabet, plus numeroasele boli de inima din Regatul Unit (UK), a caror sporire este pusa pe seama consumului excesiv al acestei delicatese, scrie Gandul.

Oasele unor animale preistorice descoperite in centrul Chisinaului. Fosilele unor animale preistorice, cel mai probabil mastodonti, au fost descoperite sambata, in timpul unor lucrari de constructie pe fundul lacului Valea Morilor din Chisinau. Potrivit lui Teodor Obada, cercetator stiintific la Academia de Stiinte a Moldovei, fosilele par sa apartina unor mastodonti, stramosi ai mamutilor, care au trait cu aproximativ 4-5 milioane de ani in urma,scrie Libertatea.

Circarul cu dinti din fildes de mamut. Englezul are un implant dentar dintr-un material vechi de 40.000 de ani, pe langa cele peste 200 de tatuaje si piercinguri. Hannibal Helmurto, un inghititor de sabii, membru al echipei Circul Ororilor din Marea Britanie, a dorit sa aiba atat de aproape de el o bucata dintr-un colt de mamut, incat a transformat-o in implant dentar. Britanicul de origine germana a apelat la aceasta solutie pe motiv ca nu a vrut sa-l imparta cu sotia de care divorteaza. Bucata de fildes, veche de 40.000 de ani, a apartinut unui mamut si a fost achizitionata din Siberia. Nu demult, el declara pentru Croydon Guardian ca ar fi putut accepta sa piarda tot, nu insa si fildesul sau, scrie EVZ.

Si-a bagat fiul in masina de spalat. Lakeisha Adams, o femeie din Louisiana, SUA, a fost gasita vinovata pentru ca si-a ucis fiul, Jailand, in varsta de trei luni, in luna decembrie a anului 2005, dupa ce l-a bagat in masina de spalat si a pornit programul de uscat rufe. Potrivit autoritatilor, copilul a suferit traume puternice la cap si arsuri grave pe tot corpul. Femeia, care avea atunci 18 ani, a recunoscut ca a pus copilul in masina de spalat si a pornit programul de uscare, dar fara sa explice motivul, scrie Libertatea.

Oua lichide pentru persoanele lenese. Sa spargi un ou este probabil cel mai usor lucru pe care il poti face in bucatarie, dar acum pana si aceasta activitate a fost simplificata. Fermierii au gasit o modalitate de a usura treaba tuturor bucatarilor lenesi. Acestia nu vor mai fi nevoiti sa sparga oua, pentru ca acestea pot fi gasite fara coaja, in forma lichida. Intr-un recipient cu un volum de jumatate de litru se vor gasi 10 astfel de oua, scrie Gardianul.

Cum sa deschizi o sticla de bere cu o foaie de hartie. Ai bea o bere rece dar nu ai desfacator? Ca sa o deschizi nu ai nevoie decat de o foaie de hartie. Aceasta e una dintre multele metode pe care le poti folosi. Vezi clipul pe Libertatea.