​​Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, se declară optimistă la intrarea în cursa pentru un nou mandat la primăria Capitalei. Ea și-a început discursul cu un atac la adresa primarului Nicușor Dan susținând că „în București nu se lucrează nimic”.

Gabriela FireaFoto: Inquam Photos / Octav Ganea

„Primăria Capitalei a avut în acești 4 ani de două ori mai mulți bani decât a avut în mandatul meu, iar cu toate acestea nu se lucrează nimic și toate lucrările de infrastructură sunt blocate”, a spus Firea.

Marcel Ciolacu a întărit cele spuse de candidatul său susținând că „timp de 4 ani nu s-a făcut nimic în București și (n.r. edilii) se laudă doar cu lucrările făcute de Gabriela Firea și cu banii atrași de ea. Nimeni nu vorbește de gunoi, șobolani sau lipsa apei calde”.

Întruniți luni dimineață, de la ora 10, în ședința conducerii Coaliției, liderii PSD și PNL au decis să renunțe la candidatura dr. Cătălin Cîrstoiu. Decizia a fost luată la miezul nopții, după 14 ore de discuții.

Liderii PSD și PNL au decis să meargă pe candidaturi separate la Primăria Capitalei: Gabriela Firea pentru PSD și Sebastian Burduja pentru PNL și să păstreze candidații comuni la sectoare și în țară, acolo unde se ajunge la consens.

Motivul, așa cum a fost el explicat de surse politice pentru HotNews.ro, a fost: slabele șanse în cursă, așa cum au reieșit din sondaje și cum au fost resimțite, „la firul ierbii”, de către social-democrații și liberalii angrenați în campania de București. O investigație HotNews.ro a arătat că managerul spitalului public lucra și la clinica privată a familiei sale.

Legea interzice acest lucru, pentru directorii spitalelor de stat. Practic, pacienții nu mai beneficiau de gratuitate, banii mergeau la familia Cîrstoiu, iar spitalul public condus de acesta încasa sume mai mici de la Casa de Sănătate.

Pe același subiect: