Marian Vanghelie a declarat duminica seara, intr-o emisiune la B1 TV, ca discursul liderului PSD Victor Ponta in Parlament, la investirea Guvernului Ungureanu, a fost un "un discurs politic foarte bun", dar ca "nu era momentul" sa fie sustinut atunci. Totodata, Vanghelie a precizat ca nu a fost de acord cu reactiile unor lideri ai PNL dupa discursul lui Victor Ponta, explicand ca "nu merge sa-l atacam toata ziua doar pe Traian Basescu", pentru ca "mai sunt si altii vinovati".

Marian Vanghelie la B1 TVFoto: captura B1 TV

Intrebat cum a apreciat discursul sustinut de Victor Ponta, primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, a spus ca acesta "a fost un discurs foarte bun, cred ca cel mai bun discurs al lui Victor Ponta, a parcurs tot ce trebuia sa parcurga, a vorbit de foarte multe lucruri, dar nu cred ca era momentul".

"Poate a fost un mesaj pentru partea internationala, Victor a plecat acum in America, poate este nevoie si de asta... dar noi ne confruntam in momentul de fata cu o populatie care nu mai are rabdare sa mai suporte acest guvern si senzatia ca s-a dus dintr-o zona in alta... si a debusolat populatia, din acest punct de vedere nu cred ca era momentul", a explicat Vanghelie.

"Dar, din punct de vedere al mesajului politic, cred ca a fost un discurs foarte bun. Nu merge sa spui doar 'Jos!' si nu merge sa-l atacam toata ziua, de dimineata pana seara, doar pe Traian Basescu, ca nu cred ca doar el este de vina de toate, mai cunoastem si intelegem cum se intampla altele si le fac si altii si nu le face doar Traian Basescu, ca nu se ocupa el de toate, si nu am eu nicio apasare sa-i iau apararea lui Traian Basescu... dar, nu sunt si nu am fost de acord cu mesajul unor lideri de la PNL dupa discursul lui Victor Ponta... dar, pe fond, am simtit ca n-a fost momentul, cu toate ca, din pacate, a fost un discurs foarte bun", a mai spus social-democratul.

Intrebat daca strategia PSD va fi in continuare aceea de a cere demisia lui Traian Basescu si organizarea de alegeri prezidentiale sau se va concentra pe alegerile generale ce vor urma, Marian Vanghelie aratat ca social-democratii "trebuie sa fie astazi preocupati de alegerile locale". "E foarte important scorul de la alegerile locale, care este un semn foarte mare pentru alegerile parlamentare. Si, intre timp, vedem ce decizii vom lua, vedem daca vom merge la discutii cu Traian Basescu, daca stabilim anumite lucruri de comun acord, daca pana la urma doresc sa faca un anumit compromis politic, se poate orice... Si ne putem astepta de la Traian Basescu, pentru ca este un jucator bun in continuare", a spus Vanghelie.

Acesta considera de asemenea ca miscarea "greilor" din PDL de a face un pas inapoi si de a lasa locul tinerilor in noul guvern "a fost decisa tot de Traian Basescu". "In structurile de partid, in general, este foarte greu sa iei asemenea decizii. Masele din interiorul partidelor nu doresc asemenea lucruri. Si nu se intampla doar la PDL. Daca nu se intampla ca oamenii sa iasa in strada, cred ca, cu tot efortul, Traian Basescu nu cred ca reusea sa faca aceasta manevra (...) Dar eu nu cred ca este o solutie si nu cred ca se rezolva problemele, ba din contra, nu cred ca toti (noii ministri, n.r.) au puterea politica si capacitatea de a conduce ministerele pe care le-au luat. Poate imaginea dlui prim-ministru Ungureanu poate sa fie un castig, dar nu cred ca ne-ajuta si nu-l ajuta nici pe Traian Basescu".

Vanghelie a apreciat totodata, raspunzand unei intrebari, ca "exista riscul ca cei din PDL care au facut un pas inapoi sa boicoteze noul guvern": "Evident, astea-s jocurile, intotdeauna lucrurile astea se practica peste tot. Nu-mi spuneti mie ca Radu Berceanu este mandru ca este baiatul ala la Transporturi... hai sa fim seriosi, nu se accepta lucrurile astea. Din punctul meu de vedere, in momentul de fata, numai un comandament de campanie sub comanda lui Vasile Blaga este singura sansa de a mai echilibra balanta si sa-i puna la munca intr-o forma sau alta... si cred ca asa se va intampla, Traian Basescu intotdeauna a stiut cum sa joace la momentul potrivit si sa-i dea Cezarului ce-i al Cezarului, cred ca va gasi o formula... si prin faptul ca a preluat sefia Senatului si prin modul de exprimare in declaratiile sale politice, cred ca Vasile Blaga poate prelua inclusiv conducerea partidului la un moment dat".