Andrei Marga a vorbit la Romania TV despre incidentul avut cu presedintele Traian Basescu la ceremonia de depunere a Juramantului de catre membrii guvernului Ponta atunci cand presedintele a intarziat sa-i intinda mana.

Marga spune ca presedintele i-a reprosat declaratiile facute luni prin care-l compara cu Mussolini spunandu-i ca nu sunt declaratii corecte, iar el i-a raspuns ca nu a fost bine informat despre sensul acestor declaratii.

Noul ministru de Externe mai spune ca a cazut de acord cu presedintele ca sa discute ulterior despre declaratiile facute.

Marga e explicat ca nu l-a asemanat pe presedintele Basescu cu dictatorul italian ci doar ca a facut o comparatie intre anumite masuri luate de seful statului si Mussolini cum ar fi: "obsesia" de a desfiinta o camera a Parlamentului. taierea salariilor la bugetari, folosirea "dosarelor" pentru a-i ataca pe membrii Opozitiei etc.

Moment de tensiune intre presedintele Basescu si Andrei Marga la ceremonia de depunere a Juramantului la Cotroceni, presedintele intarziind in prima faza sa dea mana cu acesta parand ca-l avertizeaza. Dupa putine momente in care i-a soptit grav cateva cuvinte seful statului i-a intins mana lui Marga.

Sociologul Sebastian Lazoriua declarat la "Discutia de Luni" de pe HotNews.ro ca "Am auzit ca avut un prieten imaginar in perioada comunista, un alter ego, Andrei Muresan... Cum sa-l pui pe Andrei Muresanu ministru de externe"? Lazaroiu a evitat sa spuna clar daca sugereaza ca Marga ar avea dosar la CNSAS, spunand doar ca "ii placea sa semneze cu numele asta mai sonor".