Presedintele interimar Crin Antonescu a declarat joi, intr-o interventie telefonica la Realitatea TV, ca nu a afirmat in urma cu o zi ca va incalca angajamentul asumat in Parlamentul Romaniei cu privire la retragerea din viata politica in cazul revenirii la Cotroceni a presedintelui suspendat Traian Basescu. "Mentin ceea ce am sus in Parlamentul Romaniei pentru ca de 20 de ani niciodata nu am incalcat ceea ce am spus in Parlamentul Romaniei sau in alta parte", a declarat Antonescu.

Crin AntonescuFoto: HotNews / DP

"Nu am afirmat nici aseara, nici alta data, ca nu mai demisionez. Am facut cateva comentarii in legatura cu ceea ce mi se pare profund incorect in atitudinea fata de referendum a lui Traian Basescu si a PDL, si am spus ca nu am niciun fel de obligatie ceea ce nu inseamna insa ca nu mai demisionez sau ca sunt un politician ca atatia altii care nu isi respecta cuvantul. Nu s-a intamplat sa nu mi-l respect si nu se va intampla nici acum", a declarat Crin Antonescu.

"Ce am spus in Parlamentul Romaniei ramane valabil si nu a fost cu nimic contrazis de schimbul meu de replici cu un jurnalist in timpul unei emisiuni de aseara. [...] Mentin ceea ce am sus in Parlamentul Romaniei pentru ca de 20 de ani niciodata nu am incalcat ceea ce am spus in Parlamentul Romaniei sau in alta parte", a adaugat presedintele suspendat.

Crin Antonescu a declarat, in 6 iulie, la sedinta Parlamentului privind suspendarea presedintelui, ca, daca Traian Basescu nu va fi demis la referendum, el se va retrage din viata politica. El a facut si ulterior declaratii pe aceasta tema.

Presedintele interimar a declarat miercuri, la Antena 3, ca nu mai este "legat de niciun ramasag", el aratand ca indemnurile la neprezentare la urne dau "peste cap orice conditie de competitie electorala", relateaza Mediafax.

"N-am facut o promisiune, ca nu datoram nimanui. Am spus pur si simplu domnului Basescu ca inteleg ca dupa referendumul acesta nu o sa mai fim impreuna, ori pleaca dansul ori plec eu (...) Cand am vazut, totusi, cat de mult sunt interesati partiazanii domnului Basescu, parca mai mult chiar decat de ramanerea domniei sale, daca plec eu, dar nu cumva ma razgandesc eu, sigur ca am avut un sentiment ambivalent, pe de o parte o pornire sa raman, ca vad ca asta le place si vreau si eu sa le fac anumite bucurii, dar, dupa aceea, chiar dupa introducerea conditiei de cvorum, am spus, da, chiar si asa, e in regula, daca nu se strang 9 milioane de oameni sa se pronunte asupra acestei chestiuni sau daca ia mai multe voturi Traian Basescu, am plecat si ma duc invartindu-ma. A survenit acum si acest element care da peste cap orice conditie de competitie electorala, in care domnul Basescu striga: fugiti, fugiti de la urne. Evident ca nu mai sunt legat de niciun angajament si de niciun ramasag", a spus Antonescu.

Citeste si: