Presedintele interimar Crin Antonescu a declarat, marti seara, la Antena 3, ca Romania nu este obligata sa fie 'rezervatia in care se poate intampla orice', afirmand ca Angela Merkel ar trebui sa-i dea lui Traian Basescu o bucatica de pamant in Germania pentru a se 'juca' acolo de-a presedintele, citeaza Agerpres.

'Nu are nicio obligatie Romania sa fie rezervatia in care se poate intampla orice pentru ca asa le convine unora care nu traiesc in Romania, care nu platesc impozite in Romania, care nu sufera abuzurile pe care romanii le sufera, incepand cu batjocorirea acestui vot. Sa il ia in Germania doamna Merkel, Germania este o tara mare, prospera, sa ii dea o bucatica de pamant acolo lui Basescu si PDL-ului sa se joace acolo de-a Basescu, in Romania, nu', a spus Antonescu la Antena 3.

El s-a aratat convins ca listele electorale vor fi actualizate pana la alegerile din toamna, precizand ca refuzul primarilor PDL in acest sens nu poate fi tolerat.

'Este o obligatie ca listele electorale sa fie actualizate. Daca Guvernul si institutiile care aplica legea vor dori sa ia in serios si guvernarea prin aplicarea legii, orice primar PDL-ist si orice lider al PDL vor declara ca refuza sa actualizeze aceste date, atunci acesti oameni vor trebui sa mearga pe mana justitiei. (...) Crescatoria aceasta de paraziti pe langa Parchet, de viermisori in aceste zile au aratat cum dicteaza in tara asta impotriva legii, a milioane de oameni. A iesit dl. Blaga, marele legist, care ne-a explicat cum se poate ordona primarilor: 'Noi refuzam sa dam niste date, era obligatia lor, refuzam, boicotam, inchidem usa, nu dam niciodata la MAI'. Asa ceva nu mai poate fi tolerat si asa ceva nimeni nu tolereaza, nici dl. Barosso in dreptul UE, nici doamna Merkel in Germania', a subliniat Antonescu.