Presedintele PNL Crin Antonescu a explicat la Romania TV de ce si-a schimbat pozitia in "scandalul Codului penal" anuntand ca voteaza impotriva dupa ce initial se pronuntase pentru aceste modificari. Antonescu sustine ca a discutat cu juristii din partid si si-a dat seama ca anumite modificari pot duce la abuzuri.

"Trebuie sa rezolvam lucrurile intr-o maniera articulata juridic si corecta politica, dar trebuie si ca demnitarii sa se afle sub sanctiunea legii pentru a nu se spune ca e vorba despre superimunitate", a declarat liderul liberal care a respins ferm ideea ca si-a schimbat pozitia si ca urmare a criticilor aduse de presedintele Basescu.

Antonescu sustine insa ca parlamentarii trebuie scosi de susb statutul functionarilor publici. "Nu e vorba de nicio lovitura data statului de drept, sunt exagerari, Romania e cat de cat un stat de drept", a declarat copresedintelui USL.

Despre refacerea unei aliante de dreapta

  • Nu exista posibilitatea unei aliante PNL-PDL. Acestia nu au nicio traditie de dreapta
  • Nu contest ca in tara exista multi oameni de dreapta
  • Domnul Predoiu nu poate fi luat in serios. Eu ii respect pe toti contracandidatii insa.

Crin Antonescu a facut joi un pas inapoi in fata presiunii publice fata de modificarile Codului Penal si i-a cerut sefului PSD al Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, sa rediscute modificarile Codului Penal care dau demnitarilor si primarilor super-imunitate si anunta ca PNL va vota impotriva legii cind va fi retrimisa de presedintele Basescu in Parlament.

Crin Antonescu a admis ca a fost prost informat miercuri, cind a aparat aceste modificari intr-o conferinta de presa. Liderul PNL a mai spus ca partidul se opune in continuare si legii amnistiei si gratierii. Crin Antonescu a mai spus ca ambasadele straine au avut dreptate sa aiba reactii dure la adresa modificarilor la Codul Penal, intepindu-i totusi pe ambasadori pentru ca nu au reactionat in cazul altor presupuse abuzuri.

"Nu stiu care e pozitia premierului Ponta fara de modificarile la Codul Penal, sper sa fie similara cu a mea", a mai spus Crin Antonescu.

Liderul liberal a mai spus ca nu va ataca legea la Curtea Constitutionala.