Deputatul PSD Sebastian Ghita, omul care controleaza postul Romania TV, a declarat, intr-o interventie telefonica la "Ora de stiri" de pe TVR2, ca nu se astepta ca "doua partide noi aparute, Partidul Facebook si Partidul Diaspora" sa influenteze decisiv alegerile.

"Am inteles mesajul acestor oameni din diaspora si al tinerilor. PSD-ul si domnul Ponta au beneficiat la randul lor de sprijinul Partidului Facebook cand l-am suspendat pe Traian Basescu, cand am criticat personaje ca Videanu, Udrea...", a declarat Ghita.

Deputatul PSD spune ca s-au gandit sa deschida mai multe sectii de votare in strainatate pentru a calma Diaspora, dar le-a fost frica sa nu incalce legea si alegerile sa nu fie invalidate la Curtea Constitutionala.

Despre oportunitatea demisiei lui Ponta din fruntea Guvernului si a partidului

  • Toata lumea, si tinerii din diaspora, mi-au zis ca oamenii nu doresc ca puterea sa fie concentrata toata in mainile unui singur partid. Deci, nu e nevoie de demisia premierului.
  • Eu am anuntat ca vreau sa candidez la functia de presedinte executiv al partidului daca domnul Ponta ar fi iesit presedintele Romaniei. Nu cred ca azi lucrurile mai pot fi configurate asa.
  • Ceea ce e de analizat insa e ca oameni tineri, de 18-20 de ani participa la viata cetatenii. Imi pare rau insa ca acest strigat a fost indreptat impotriva celui de la putere fiindca e mai usor asa. Cand aceasta energie va fi canalizata si spre construirea unor proiecte atunci vom avea cu adevarat o Romanie puternica.