Victor Ponta isi face, duminica seara, bilantul dupa 3 ani de guveranare la Antena 3, intr-o emisiune moderata de Radu Tudor: "Cu ce va ramane acest Guvern dupa ce se mai duce tensiunea, dupa ce se face o analiza mai detasata: in primul rand am preluat acest Guvern dupa 3 ani de recesiune. Avem 4 ani de crestere economica neintrerupta. Am promis ca venim la guvernare pentru a indrepta relele facute de opozitie: in acesti 3 ani nu s-a taiat un leu de la pensii si salarii. Salariul minim a crescut de la 700 la peste 1.000 de lei. In 3 ani nu s-a inchis o scoala, un spital, s-a redeschis o parte din cele inchise de fosta guvernare. Faimoasa reducere a CAS s-a facut anul trecut. Revenirea la TVA-ul dinainte se va face in doua etape: 1 iunie 2015 si 1 ianuarie 2016", a declarat premierul.

Victor Ponta la Antena 3Foto: Captura Antena 3

Primul ministru a vorbit si despre infrastructura si autostazi, spunand ca "Infrastructura intra la ce nu am reusit sa realizam si intra la prioritatile de acum. Am vazut propaganda basista . Sunt 300 de kilometri de autostada facuti, 250 contractati, in lucru. O parte erau incepute de fostele guverne, dar blocate. Cea mai mare problema - Comarnic - Brasov. E o autostrada scumpa din cauza zonei georgafice. Am mai explicat lucrul asta, cea mai buna varianta e sa o facem in parteneriat public-privat."

Alte declaratii ale primului ministru:

De ce trebuia sa ma critice si sa ma parasca la Comisia Europeana domnul asta, Predoiu, ca reduc TVA-ul? E prostie, dincolo de rautate.

Sunt niste mari proiecte - fiscale, de infrastructura.

Anul trecut doar Traian Basescu a criticat reducerea CAS, a spus "reduce Ponta CAS-ul, va fi un dezastru".

La autostrazi vom avea un Masterplan aprobat de Comisia Europeana pe care nu va mai putea nimeni sa il schimbe.

Chestionat de moderator in legatura cu afirmatia ca va ramane la guvernare "cat va fi voia DNA-ului": Voiam sa spun voia Domnului. DNA-ul e confundat cu divinitatea pentru ca nu poate fi criticat. Orice poate fi criticat intr-o democratie.

Nu se va schimba majoritatea parlamentara pana in 2016. Cei de la PNL in fiecare zi anuntau ca au majoritate. Nu mai crede nimeni la un moment dat. Daca vom avea majoritate pana in 2016 intentionam sa ramanem la guvernare.

Afirmatia "Daca il iau pe Sova dau jos Guvernul Ponta" - o aberatie.

Guvernele trebuie schimbate in Parlament, iar Parlamentul e ales de cetateni. Daca se schimba asta suntem intr-o directie gresita. Dar nu s-a intamplat asta, nu am niciun element.

Propaganda ii prosteste pe oameni, vedeti cazul Sova: Parlamentul impiedica justitia. Nu, parlamentarul poate fi trimis in judecata, nu s-a impiedicat.

Traian Basescu e singurul om din 20 de milioane de romani care nu are dreptul sa critice justitia, pentru ca s-a laudat ca el a facut-o.

"Noua ne trebuie MCV ca suntem rai" e o explicatie de tip Monica Macovei. Daca suntem egali... poate si in Ungaria, si in Croatia sunt probleme. Despre Monica Macovei: Mi se pare o ticalosie fara seama sa te promovezi in afara spunand ce rau e in Romania. Si in Italia e coruptie. Dar daca noi avem cativa macoveisti care traiesc de ani de zile bine si avantaje injurand Romania... Romanii nu sunt cei mai rai si corupti.

Despre Rusia: Sunt ingrijorat, nu sunt usoare deciziile pe care trebuie sa le luam. Ca prim-ministru sunt vicepresedinte al CSAT. Cred ca Romania va fi sigura atata timp cat nu va fi singura. Uitati-va ce s-a intamplat cu Ucraina, uitati-va ce s-a intamplat cu Georgia. Cat timp suntem in NATO, nu exista pericol pentru romani. Cine stie istorie stie ca atunci cand am fost singuri am incurcat-o. Cealalta parte e ca trebuie sa iti asumi niste proiecte si niste cheltuieli - cum e amplasarea scutului de la Deveselu. Daca vrei ca cineva sa iti plateasca casa, trebuie niste cheltuieli.

Avem doi parteneri esentiali in regiune: Polonia si Turcia. Ca multi se intrebau ce cauta Erdogan la Bucuresti? Turcia e si cel mai mare partener comercial al Romaniei din afara UE.

Faptul ca medicii sunt considerati functionari publici e o prostie. Concurenta europeana poate face sa nu mai avem medici, sa nu mai avem asistente.

Sunt recunoscator celor care m-au sustinut, incerc sa imi dau seama ceilalti de ce nu m-au votat.

Imi doresc sa traiesc intr-o Romanie prospera, care sa uite de epoca Traian Basescu.