Presedintele ALDE Calin Popescu Tariceanu sustine ca a prevederea din Legea 90/2001 care interzice numirea in functia de premier a unei persoane condamnate penal contrazice Constitutia si ca reprezinta "o defectiune grava in lege", care trebuie rezolvata, daca nu in acest moment, atunci pentru viitor.

Calin Popescu TariceanuFoto: Agerpres

"Si acum cei care au promovat-o isi pun intrebari: <> Vii si interzici niste drepturi civile, cand nici instanta nu le-a limitat", a declarat Tariceanu la Digi24.

Tariceanu a declarat ca a convenit impreuna cu Liviu Dragnea ca "viitoarea propunere de prim-ministru va fi un candidat comun PSD + ALDE". Intrebat despre cine este vorba, Tariceanu a refuzat sa dea un nume.

"Si eu si Liviu suntem doi oameni cu cunostinte politice si nu vrem sa aruncam Romania intr-un razboi. Trebuie tinut seama de votul democratic", a afirmat liderul ALDE.

In ceea ce priveste Legea 90/2001, Tariceanu sustine ca "noi suntem in fata unei aberatii, o astfel de prevedere pare sa opereze pe viata. Nici pedepsele nu se dau, decat in rare cazuri, pe viata". "Atata vreme cat nu exista o interdictie data de instanta, ea vine sa contrazica partea constitutonala".

"Nu fac pledoarie. Atunci cand vedem defectiuni grave in lege, trebuie rezolvate", a mai afirmat liderul ALDE, adaugand "daca nu se rezolva acum, macar pentru viitor".