Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminica seara, la Romania TV, ca viitorul ministru al Justitiei trebuie numit saptamana viitoare si ca miercuri va fi discutat numele succesorului lui Florin Iordache in cadrul sedintei coalitiei de guvernare, scrie News.ro.

Liviu Dragnea la RTVFoto: Captura RomaniaTV

"Saptamana viitoare trebuie sa stabilim aceste doua nominalizari (ministrul Justitiei si ministrul IMM-urilor - n. red.). Sa fie aprobate in structurile politice ale coalitiei si trimise la Cotroceni pentru a fi aprobate de presedintele Iohannis. Am vorbit cu Sorin Grindeanu in seara asta, dupa emisiune ii voi suna pe Calin Popescu Tariceanu si pe Daniel Constantin. Miercuri avem sedinta coalitiei, o sa discutam despre aceste propuneri, poate tot miercuri in structurile politice ale celor doua partide le si aprobam. Prim-ministrul s-a gandit la unele variante, noi ne-am gandit la unele variante", a declarat Dragnea duminica la Romania TV.

Intrebat despre ce calitati ar trebui sa aiba viitorul ministru al Justitiei, seful PSD a spus ca trebuie sa aiba un CV foarte bun.

"Pentru Justitie trebuie un ministru cu un CV foarte bun, greu de contestat, capacitate de a relationa cu institutiile internationale, sa stie Constitutia si deciziile CCR. Sa aiba capacitatea de a genera, coordona si duce la final o dezbatere serioasa, o luna - doua, in care sa se discute toate problemele legate de legislatia din domeniu", a creionat Dragnea portretul succesorului lui Florin Iordache.

Seful social-democratilor a lasat sa se inteleaga ca este foarte probabila numirea unui ministru al Justitiei care sa fie independent politic.

In ccea ce-l priveste pe viitorul ministru al IMM-urilor, liderul PSD a spus ca este nevoie de un om cu oarecare greutate politica, sa inteleaga mediul de afaceri, sa aiba experienta si sa comunice.