Guvernul lucreaza la Legea redeventelor, a afirmat premierul Mihai Tudose duminica, la Antena 3, precizand ca redeventele vor fi modificate "in mod cert" de la 1 ianuarie 2018.

"Noi inca lucram la Legea redeventelor (...) In mod cert va trebui sa modificam redeventele, (...) cu 1 ianuarie 2018", a declarat Tudose la Antena 3, potrivit Agerpres.

El a dat asigurari ca majorarea accizelor nu va genera cresterea pretului la carburanti.

Totodata, intrebat daca vor fi cresteri substantiale de redevente, seful Executivului a raspuns: "Sa vedem cum se comporta, (firmele -n.r.) (...). Depinde de comportamentul lor".

Chestionat cum isi explica nivelul scazut al redeventelor din Romania, Tudose a precizat: "Nu s-a uitat nimeni la ei (...) Nu dau vina pe greaua mostenire, pe ce s-a intamplat inainte (...) Eu sunt astazi aici pus cu o misiune de catre doua partide, sa facem ca lucrurile sa mearga in aceasta tara si, daca vom continua sa nu vedem ceea ce se intampla, eu cred ca stam degeaba aici".

In ceea ce priveste majorarea accizelor la carburanti, seful Guvernului a mai spus ca se fac "simulari" la Ministerul Finantelor.

"Deocamdata n-am stabilit nici cu cat creste, nici de cand creste (...) Deocamdata la Finante sunt simulari pe aceasta tema. Dar ceea ce ce este real este ca ea a fost scoasa, n-a scazut pretul la pompa nici cu un ban si, daca atunci cineva a crezut ca noi am scos acciza ca sa faca profit niste firme, s-a inselat. Atunci, incercam sa o bagam la loc si sa vedem daca firmele vor intelege ca trebuie sa ramana in aceeasi paradigma in care au jucat atunci cand ea a fost scoasa. Mai avem si alte instrumente la indemana pentru firme", a mai afirmat Tudose.