Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, susţine că Mircea Geoană poate fi un candidat redutabil care să câştige alegerile prezidenţiale din 2024, dar nu ştie dacă secretarul general adjunct al NATO îşi doreşte o candidatură la preşedinţia României. Grindeanu afirmă că PSD va candidat singur la toate alegerile din 2024.

Mircea Geoana (2009)Foto: Agerpres

Sorin Grindeanu a fost întrebat luni seară, la Antena 3, dacă va candida la alegerile prezidenţiale.

„Exclus. Sunt alţi colegi care sunt mult mai potriviţi: preşedintele partidului, îl avem şi pe domnul Rafila, o avem şi pe doamna Firea. Sunt destui”, a explicat Grindeanu, potrivit News.ro.

Întrebat dacă este posibil ca Mircea Geoană să fie candidat din partea PSD, Grindeanu a răspuns: „Nu e membru PSD în acest moment. Domnul Geoană, mai ales din anvergura pe care acum şi-a construit-o la nivel internaţional ca secretar general adjunct NATO, ceea ce e o funcţie extrem de importantă, şi ca fost social-democrat, pentru că a fost preşedintele Partidului Social Democrat, dacă va dori - eu nu ştiu dacă va dori, deşi ţin legătura şi vorbesc destul de des cu domnul Geoană -, poate fi de asemenea un candidat redutabil care să câştige alegerile”.

De asemenea, el a mai fost întrebat dacă Laura Codruţa Kovesi va candida la prezidenţiale în 2024.

„Ştiu că acum e în altă parte, pe la Bruxelles”, a declarat prim-vicepreşedintele PSD.

Sorin Grindeanu a mai fost întrebat dacă la alegerile din 2024, în afara de cele prezidenţiale, PSD va candida în tandem cu PNL.

„Exclus, din punctul meu de vedere. Sigur, decizia se ia în partid. Dar o spun de acuma ca să nu existe dubii şi nuanţe: PSD-ul va candida singur, va face tot ceea ce poate să câştige alegerile, aşa cum a câştigat şi localele şi cele generale în 2020 şi vom avea candidaţi proprii”, a explicat Grindeanu.