MAE a divulgat presei din greșeală o circulară care ar fi trebuit să rămână în circuitul intern și care dă indicații, printre altele, ca toate articolele analistului Armand Goșu, specialist în spațiul ex-sovietic, să fie trecute la RP (revista presei) Știri eliminate, potrivit Libertatea.

Armand GosuFoto: Hotnews

Marți, 10 august, la ora 14:32, biroul de presă al MAE a transmis către jurnaliștii din baza de date un document care ar fi trebuit să rămână în circuitul intern.

„De acum înainte, toate articolele semnate de Armand Goșu, indiferent de ton, vor fi puse în RP Știri eliminate”, arată indicația care îl vizează pe analist într-un document semnat de „Aniela” și trimis către „Dragă Cori”

Libertatea a cerut lămuriri cu privire la ce înseamnă „știri eliminate” la biroul de presă al MAE, iar ziarul primește următoarele răspunsuri:

  • „E bine că ne-ați apelat. Ideea e să includem articolele domnului Armand Goșu în revista presei. Toate articolele. Există domenii diferite…”
  • „Știri eliminate”? „Adică, chiar dacă nu sunt pe un anumit domeniu să fie incluse în revista presei”, răspund oficialii MAE.

Pe de altă parte, o sursă familiarizată cu activitatea biroului de presă al MAE spune însă, pentru Libertatea, că lucrurile sunt clare: „Cineva acolo sus, la MAE, nu-l mai suportă pe Goșu. E pus la index”.