Invitat la emisiunea "Stirea Zilei" (Antena 3), vicepresedintele democrat liberal, Gheorghe Flutur a declarat: "Ma ingrijoreaza incapatanarea premierului de a nu pune capat acestei probleme si de a nu anula taxa auto".

Referitor la scrisoarea trimisa de presedinte premierului in care ii care sa anuleze taxa auto, fostul ministru al agriculturii a declarat ca presedintele Traian Basescu nu a facut altceva decat sa-si exercite rolul pe care il are in societate, amintind de cele 120 000 de semnaturi adunate de la societatea civila, si ca nu intelege refuzul guvernului Tariceanu de a pune in aplicare motiunea simpla votata in parlament si intrarea in legalitate fata de cerintele Comisiei Europene. Flutur a tinut sa precizeze ca presedintele este garantul pactului de aderare la UE, iar solutiile pentru evitarea coliziunilor cu autoritatile europene trebuie gasite de catre guvern si PNL.

Prezent si el in studio, ministrul liberal al Transporturilor, Ludovic Orban a declarat ca "pozitia lui Traian Basescu e inadmisibila" amintind ca legea pentru taxa auto a fost promulgata chiar de presedinte, iar atitudinea sa actuala are ca scop atragerea electoratului.

Orban a precizat ca "nu este o taxa care sa fie insuportabila" si ca ideea acestei masuri este de a incuraja achizitia de autoturisme noi, euro 4 sau euro 5, in dauna celor vechi, poluante. Ministrul Transporturilor a justificat legalitatea taxei auto precizand ca "taxele indirecte fac obiectul reglementarilor UE" si a sustinut ca problema va fi rezolvata prin adoptarea unui act normativ in concordanta cu directivele UE: "Actul normativ il vom adopta imediat ce UE isi va da acordul asupra formei finale a taxei".

Contactat telefonic, vicepresedintele PSD, Dan Nica a declarat: "Presedintele a avut sansa sa nu promulge aceasta lege. Reactia sa de acum este una tardiva si este pur electorala".