Artistul și compozitorul Mihai Pocorshi a discutat în cadrul emisiunii „Referendum” de pe TVR 1 despre cum a votat el și a explicat de ce susține că nu a fost vorba de nicio „suveică”.

Prezentatoarea TVR Eva Marcus cand i s-a refuzat transmisiunea in direct la Eurovision 2022Foto: Captura

„Eu votez ceea ce văd și ceea ce aud în seara respectivă, ceea ce e diferit de ceea ce vede și aude publicul Am votat San Marino pentru că avut o performanță deosebită. Modul în care eu apreciez interpretarea este pur personal. Coincidențe statistice pot să apară. În momentul în care cineva descoperă un pattern neregulamentar de vot, își propune apoi alt pattern? care nu știu cât de regulamentar este. Cei care au dat punctaje unor țări le-au dat pertinent”, crede Pocorschi.

Acsta consideră că este foarte clar că există state VIP și state second hand și că Eurovision a devenit din acest an geostrategic și nu geopolitic.

„În acest an, România a avut o piesă, care poate, dacă nu ar fi fost pattern-ul impus cu cele 12 puncte acordate Ucrainei (pe care nu am apreciat-o în mod deosebit), probabil că Moldova ar fi fost în top 3 și România în top 10. Poate era bine să fim filmați în seara de jurizare, ca să nu mai existe suspiciuni”, spune artistul.