Invitat la emisiunea "Stirea Zilei" (Antena 3), redactorul sef la Jurnalul National, Victor Ciutacu a declarat ca nu are nevoie de scuzele presedintelui Basescu pentru ca eticheta de "tonomat in euro" a fost pusa si va ramane mult timp asa. "Ma simt penibil ca trebuie sa ma dezvinovatesc. Cand l-am taxat si l-am criticat pe Tariceanu eram o "constiinta", acum am ajuns un tonomat... Oricum, disputa dintre presedinte si presa nu se va incheia curand, iar pe masura ce ne vom apropia de campania electorala aceasta se va radicaliza", a adaugat jurnalistul.

Referitor la atitudinea sa anti-presedinte, Victor Ciutacu a declarat transant: "Il consider pe Basescu nociv pentru democratie". Prezent si el in studio, presedintele Grupului de Investigaţii Politice, Mugur Ciuvica a adaugat: "Eu sunt convins ca cei din presa care il lauda pe Basescu il vad ca pe un semi-zeu, dar trebuie sa inteleaga ca presedintele a devenit un personaj toxic pentru societatea romaneasca".

Invitat si el la emisiune, presedintele Asociatiei Jurnalistilor din Romania (AJR), Cezar Ion a declarat: "Prin comunicatul emis de AJR am cerut ca presedintele sa faca o delimitare clara intre ce dansul a numit "tonomate de presa" si ceilalti jurnalisti care isi practica in mod onest profesia". Cezar Ion a tinut sa precizeze ca in comunicat se mentioneaza si partea goala a paharului si anume ca AJR "nu sustine ca presa este imaculata, dar generalizarile vor fi intotdeauna disctructive".

Contactat telefonic, directorul fondator al ziarului Ziua, Sorin Rosca Stanescu a declarat: "Mi se pare firesc comunicatul AJR pentru ca numarul ziaristilor atacati este ingrijorator de mare. Basescu face gesturi disperate in cautarea unei credibilitati pierdute. Nu am cum sa nu-l suspectez si sa nu-l acuz pe Basescu de o intrare in forta in campania electorala. Este o smecherie cu care m-am obisnuit in ultimii ani".