Invitata la emisiunea "Vorbe Grele"(Antena2), Cristina Parvulescu, seful Directiei Managementul Creditelor Externe din Primaria Bucuresti, asa numita "blonda de la integrare", a vorbit despre fondurile contractate de administratia locala si despre proiectele finantate de acestea.

Cristina Parvulescu a declarat ca in perioada 2001-2004, in timpul mandatului Basescu la Primaria Bucuresti, s-au contractat aproximativ 500 de milioane de euro, bani care sunt "pompati" in proiecte din Bucuresti aflate in desfasurare: "O parte din acesti bani au fost alocati reabilitarii zonei istorice, dar au aparut mari probleme pentru ca nimeni nu a stiut ce vestigii se gasesc acolo si au trebuit sa opreasca unele lucrari".

"Proiectul de reabilitare a zonei istorice nu are ca scop reabilitarea cladirilor, ci refacerea infrastructurii: a strazilor, a sistemului de iluminat public, a mobilierului urban. Cladirile sunt in proces de revendicare si nimeni nu poate interveni inca pana nu se rezolva problema lor", a mai precizat "blonda de la integrare".

Un alt proiect in care s-au investit bani este sistemul de taxare RATB-Metrorex, sistem functional in prezent, si proiectul pentru statia de epurare a apelor uzate de la Glina: "In proiectul pentru statia de epurare de la Glina s-au investit 70 de milioane de euro nerambursabili din programul ISPA, 25 de milioane rambursabili de la BEI si 10 milioane de la BERD. Statia trebuie sa fie terminata pana la finele anului 2009", a precizat Cristina Parvulescu.