Sulfina Barbu, presedinta organizatiei de femei a PDL, a declarat intr-o "Editie speciala" de pe TVR 1 ca partidul sau va avea cu doua mandate in plus fata de PSD si deci a castigat alegerile. Sulfina Barbu spune ca votul romanilor a fost unul clar pentru dreapta romaneasca si solutiile economice propuse de aceste partide si, pentru a respecta ceea ce au votat romanii, trebuie sa negocieze mai departe cu PNL un program de guvernare care sa fie pus in practica.

Liderul PDL anunta ca prima discutie va fi purtat cu partidele de dreapta, dar numai dupa ce vor sti exact cati parlamentari vor avea in noua legislatura.

Programul economic al PD-L prevede in continuare mentinerea cotei unice si a TVA-ului la valorile actuale: "Nu vrem sa impartim saracia. Vrem ca aceasta cota unica de 16% sa aduca in continuare bani la buget, dar sa le ramana si oamenilor bani in buzunar".

Reprezentantul PSD, Dan Nica, spune ca PSD va renunta la actualele valori reducand cota pentru cei cu salariile mici: "Nu sunt de acord ca efectele crizei sa fie suportate de catre cei multi".