Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a confirmat la emisiunea "Nasul" (B1Tv) informatiile publicate in exclusivitate de catre HotNews despre vizita secreta la Moscova si a adus aminte ca in momentul din primavara in care liderul PSD s-a retras din functia de vicepresedinte al CSAT seful statului a fost primul care a salutat aceasta decizie.

"Nu pot decat sa va confirm ca Mircea Geoana a fost la Moscova. Ca sa aveti imaginea completa, aduceti-va aminte ca dupa luna aprilie, am spus "e bine ca pleaca din CSAT". Aveam in vedere exact acest lucru, nu poti sa fii vicepresedinte CSAT si sa pleci la intalniri organizate la Moscova fara sa informezi presedintele CSAT", a declarat Basescu joi seara la "Nasul".

Seful statului a continuat si a mai precizat: "Cristian Diaconescu a spus o minciuna cum ca Geoana ar fi informat toate organele statului cu privire la vizita sa la Moscova".

"Doresc sa incep prin a saluta anuntul domnului Mircea Geoana ca doreste sa se retraga din CSAT. Legalitatea din punct de vedere constitutional si a legilor in vigoare nu pot eu sa o stabilesc, dar pe fond, eu salut aceasta declaratie de intentie. Acest anunt al dansului este contradictoriu cu dorinta sa expresa de a impune, in negocierile pentru protocolul de Guvernare, ca seful Senatului sa fie si vicepresedintele CSAT. E o schimbare radicala fata de acum 6 luni", a afirmat pe 9 iunie presedintele Traian Basescu.