"Toate actiunile mele publice indreptate catre Parlament, catre Guvern, in momente in care nu faceau ceea ce trebuie, au fost tratate ca scandaluri. Nu de tara, ci de catre televiziuni. Insa ura televiziunilor s-a transferat si la unii dintre romani, iar acest lucru m-a durut teribil. Voiculescu, Patriciu si Vantu au reusit sa transmita populatiei ura impotriva mea, folosind mijloacele media.", a declarat, vineri, presedintele Traian Basescu, la emisiunea "Nasul" (B1 Tv).

Cele mai importante declaratii ale lui Traian Basescu:

  • Faptul ca nu trecem la al treilea mare obiectiv: primul a fost NATO, al doilea aderarea la UE, iar al treilea trebuie sa fie modernizarea statului, cu toate obiectivele acestui proces.
  • Nedreptatea este ca toate actiunile mele publice indreptate catre Parlament, catre Guvern, in momente in care nu faceau ceea ce trebuie, au fost tratate ca scandaluri. Nu de tara, ci de catre televiziuni. Insa ura televiziunilor s-a transferat si la unii dintre romani, iar acest lucru m-a durut teribil.
  • Eu am avut un miting urias la Timisoara si am fost foarte bine primit de timisoreni acum 3 saptamani. Acolo a fost o situatie tensionata, Mircea Geoana a fugit pe usa din spate. Daca eram in locul lui, realizam gafa si nemultumirea lor, le ceream scuze si plecam prin fata, nu pe usa din spate. Un om politic care nu comunica cu multimea este un om politic care nu va avea niciodata puterea sa tracteze multimea dupa el.
  • Romanii vor un Parlament cu mai putine privilegii, mai suplu, decizii mai usor de luat. Am un mandat formidabil de la poporul roman, iar acum trebuie sa conving aceasta majoritate ca este necesara modificarea Constitutiei. Imediat ce Parlamentul se intoarce la lucru, ii voi cere sa infiinteze Comisia de revizuire a Constitutiei. Chiar daca televiziunile lui Voiculescu si Vantu vor tipa.
  • Voiculescu, Patriciu si Vantu au reusit sa transmita populatiei ura impotriva mea, folosind mijloacele media.
  • Eu, dupa ce am discutat cu Patriciu, Vantu si Voiculescu, toti trei mi-au devenit dusmani. Eu nu am vrut sa fac concesii.
  • Impresia mea este ca Mircea Geoana pregateste terenul pentru schimbarea procurorului general Laura Codruta Kovesi, in contextul arestarii lui Nicolae Popa.
  • Presa occidentala a spus despre filmul cu copilul ca e trucat.
  • Daca nu ies presedinte al Romaniei, plec in concediu in minutul 1 dupa ce s-au dat rezultatele. Nu ma ocup cu violente de strada.
  • Cred ca TVR 1 a facut cel mai mare rau romanilor, pentru ca ei erau singurii obligati sa ii ajute pe romani sa decida cine este cel mai bun candidat. Daca Mircea Geoana nu a vrut dezbateri, ei puteau macar sa faca doua emisiuni pe saptamana cu cei doi candidati, in care acestia sa le transmita cetatenilor punctele lor de vedere.
  • Dezbaterea de aseara ar fi fost mai grea daca l-as fi avut in fata pe Adrian Nastase. Adrian Nastase are experienta guvernarii si este mai pregatit si pe politica externa. Cu Ion Iliescu ar fi fost mai usor, s-ar fi vazut o diferenta uriasa de opinii.