Presedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a vorbit joi seara, la Realitatea tv, despre situatia actuala in care se afla Romania, despre guvernul Boc si s-a dat de partea pensionarilor pe care vrea sa-i apare "pentru dreptate" si "nu dintr-un interes" al sau. Voiculescu a mai spus ca atata timp cat presedintele va numi premierul, orice guvern care va veni nu va putea face fata pentru ca va fi condus de catre "cineva obedient".

"Eu sunt intr-o pozitie foarte ingrata. Sunt un capitalist, dar acum apar pensionarii, apar clasa care este in nevoi. Probabil apare intrebarea de ce o fac. O fac pentru dreptate, si nu dintr-un interes al meu, ci pentru ca romanii merita conducatori mai buni decat acestia de acum", a declarat Dan Voiculescu.

Presedintele fondator al Partidului Conservator s-a aratat de parere ca actualul guvern este depasit de situatia, dar ca lucrurile nu se pot rezolva atata timp cat numirea primului ministru o face presedintele Traian Basescu: "Acest guvern de acum nu poate face fata situatiei din Romania. Dar problema grava este cu ce il inlocuim? Tot timpul vom reveni la "comandantul superm" pentru ca el face numirea de premier".

Intrebat de catre jurnalistul Robert Turcescu daca s-ar duce premier in cazul in care Traian Basescu l-ar chema, Dan Voiculescu a raspuns: "Daca maine mi-ar spune sa fiu premier si mi-ar promite ca nu se amesteca, atunci m-as duce sa fiu prim ministru".

Dan Voiculescu a mai adaugat ca tara noastra este departe de situatia critica din Grecia sau alte state europene, dar ca "am ales din toate posibilitatile sa punem presiune pe bugetari si pensionari. Este o ambitie a presedintelui. Este cea mai comoda si cea mai sigura masura".

Voiculescu a vorbit si despre cazul in care actualul guvern va fi schimbat si s-a aratat de parere ca "Domnul Traian Basescu nu va nominaliza un premier bun profesionist care sa scoata tara din criza. El are nevoie de certitudinea ca urmatorul premier sa fie obedient. Nu exclud ca un viitor prim-ministru sa fie domnul Oprea. El poate fi obedient, dar nu are pregatirea profesionala [...] Poate va fi pus un guvern de tehnicieni, dar premierul va fi cineva obedient".

Liderul conservator a vorbit si despre cum vede el situatia actuala a tarii si ce s-ar putea face pentru ca lucrurile sa se rezolve. "O tara poate fi administrata ca o societate comerciala. Pe aceleasi principii [...] Primul lucru pe care trebuie sa-l facem este sa renuntam la reducerile salariale si la taierea pensiilor. Apoi, trebuie intarirea rolului statului imediat prin transferarea fortelor umane care nu-si fac treaba acolo unde este treaba de facut. Iar apoi, guvernul trebuie sa faca un plan legat de incasarea datoriilor".