Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat intr-o interventie la Realitatea Tv ca motiunea de cenzura depusa de catre social-democrati luni are ca prim scop, inaintea de demiterea guvernului, blocarea masurilor de austeritate, iar in cazul in care motiunea va fi votata "PSD va intra la guvernare numai avand suport popular". In replica, Crin Antonescu a reafirmat disponibilitatea partidului liberal de a intra "chiar si singuri" la guvernare.

"Am depus azi motiunea de cenzura sperand ca in cazul de fata va bloca aplicarea acestor masuri de austeritate. Mai important decat caderea guvernului este sa nu lasam pensionarii si bugetarii sa fie pur si simplu distrusi de aceste masuri aberante ale premierului Boc. PSD-ul are un obiectiv, acela de apara oamenii care sunt cei mai grav afectati de aceste masuri. Toate energiile noastre se canalizeaza spre motiunea de cenzura", a declarat Victor Ponta.

Presedintele PSD a mai precizat ca in cazul in care motiunea de cenzura trece si guvernul Boc va cadea, social democratii vor intra "la guvernare numai avand un suport popular": "Parlamentul actual este viciat printr-o frauda morala. Parlamentari care au intrat acolo cu un discurs anti-Basescu, acum sustin Guvernul. Nu vreau ca un parlament viciat sa aduca la putere PSD […] O tara nu poate porni pe un nou drum decat daca isi consulta poporul".

Referitor la votul motiunii de cenzura, Victor Ponta a declarat: "Eu cred ca vor fi parlamentari PDL, UDMR sau independenti care vor vota pentru motiunea de cenzura. Nu vreau sa fac calcule politice cand oamenii asteapta ca masurile sa nu se aplice".

In replica, presedintele PNL Crin Antonescu, prezent si el in studio, a declarat: "L-am ascultat pe domnul Ponta si as vrea sa pun si eu doua intrebari legitime. Daca nu aceste masuri, atunci care? Daca nu acest guvern, atunci cine? Noi, PNL, suntem gata si dispusi sa ne asumam chiar si signuri o guvernare. Daca partidul m-ar desemna premier, nu m-as da la o parte".