Presedintele Partidului National Liberal, Crin Antonescu a declarat, intr-o emisiune la Antena3, ca exista sanse ca motiunea de cenzura sa treaca si ca "nu este exclus sa fie pedelisti care o vor vota". Liderul liberal a mai precizat ca din punctul sau de vedere "o remaniere mai mica sau mai mare este nesemnificativa" si ca important acum este formarea unei "majoritati responsabile" care sa dea jos guvernul Boc si sa puna in loc un executiv ferit de influentele presedintelui Traian Basescu.

"Exista sanse ca motiunea de cenzura sa treaca. Nu este exclus sa fie pedelisti care o vor vota. Nu este exlus ca presedintele Basescu sa-si doreasca un nou experiment. Ceea ce e important este ca impreuna cu PSD si cine va mai fi interesat de o alta majoritate sa pregatim o alta majoritate cu care sa dam jos Guvernul Emil Boc si sa punem in loc altul in jurul unor principii si al unui premier care sa fie, in principiu, independent. O motiune de cenzura care trece, dar care nu este urmata de un plan referitoare la o noua majoritate reprezinta o noua carte aruncata in mana lui Traian Basescu", a declarat Crin Antonescu.

"Romania nu doar ca nu mai are nevoie de un guvern condus de Emil Boc, Romania nu mai trebuie sa aiba un guvern a carui putere sa emane de la Traian Basescu. Puterea trebuie sa vina de la o majoritate responsabila. O remaniere mai mica sau mai mare este nesemnificativa din punctul nostru de vedere¬, a mai adaugat presedintele PNL.

Crin Antonescu a vorbit si despre declaratiile liderului deputatilor PSD, Viorel Hrebenciuc, care sustine ca presedintele PNL are "naivitati care nu sunt de nivelul unui sef de partid", social-democratul afirmand ca liberalii au negociat cu PDL votul din Senat asupra Legii Agentiei Nationale de Integritate (ANI).

"Hrebenciuc minte. Niciodata nu a existat un angajament sau un acord ca noi vom vota la Legea ANI sau referitor la legea micii reforme in justitie. PNL a decis public sa voteze legea ANI. PNL nu are niciun fel de obligatie sa ceara aprobare de la PSD pentru a vota intr-un fel sau altul. Domnul Hrebenciuc e diversionist, a crescut la aceeasi scoala ca si diversionistii PDL. Ca domnul Hrebenciuc considera ca eu sunt un naiv, asta e compliment", a declarat Antonescu.