​Politiciana republicană Marjorie Taylor Greene a fost lăudată la televiziunea rusă, după ce s-a opus votului din Camera Reprezentanților pentru ajutorul militar american destinat Ucrainei, arată un clip video preluat și tradus de Russian Media Monitor, un proiect media american care urmărește propaganda rusă.

Marjorie Taylor Greene Foto: Francis Chung/POLITICO / AP / Profimedia

Într-o discuție despre Greene, Margarita Simonian, redactora-șefă a rețelei de televiziune RT, o portavoce a Kremlinului, a folosit termeni elogioși - inclusiv în privința aspectului fizic al politicienei republicane.

„Marjorie Taylor Greene este o frumusețe. Ea este unul dintre puținii membri ai Congresului SUA care încearcă să arate ca o persoană în sensul vechi al cuvântului", a spus Simonian, în timpul unei apariții la talk-show-ul „Seara cu Vladimir Soloviov”, difuzat de postul Rusia-1.

„Este o blondă, care poartă paltoane albe cu guler de blană. Ea este în mod demonstrativ heterosexuală", a continuat Simonian.

Greene a fost tratată în mod nedrept de către americani, a continuat Simonian, care a observat că despre politiciana americană se spune că este o teoreticiană a conspirației și o extremistă.

„De îndată ce o persoană spune ceva care arată că este normală, uriașul mastodont mediatic american o declară teoreticiană a conspirației și persoană cu opinii de extremă dreapta”, a mai spus Simonian.

Greene, membră a Camerei Reprezentanților, a fost o critică acerbă a ajutorului american destinat Ucrainei.

Ea a amenințat, de asemenea, că îl va demite pe președintele Camerei Reprezentanților, Mike Johnson, după ce acesta a reușit să adopte sâmbătă proiectul de lege privind ajutorul acordat Ucrainei.

Mișcarea, a declarat Greene luni, a fost o „trădare totală a alegătorilor republicani”.

În anii petrecuți în Congres, dar și înainte, Greene s-a remarcat prin pozițiile sale conservatoare radicale și prin graba de a crede și promova teoriile conspirației.

Recent, ea a dat credit unei teorii care susținea, fără dovezi, că podul din Baltimore ar fi fost ținta unui atac intenționat, și nu a unui accident.

Greene este însă cunoscută și pentru sprijinul pentru QAnon, conspirația bizară născută pe Internet, conform căreia Donald Trump ar fi angajat într-o luptă secretă pentru a elimina o cabală a elitelor politice criminale,pedofile și sataniste, formată din democrați, persoane din interior de la Hollywood și „statul profund”.