Cum afecteaza criza petrolului liniile aeriene low-cost din Romania. Reprezentantii liniilor aeriene low-cost prezente in Romania au explicat, pentru DailyBusiness.ro, cum le afecteaza cresterea-record a pretului combustibililor afacerile si strategia de dezvoltare pe piata romaneasca. In situatia in care pretul petrolului va continua sa urce intr-un ritm rapid, este posibil ca pretul biletelor sa inregistreze o crestere, de circa 5%, au spus reprezentantii Blue Air, completand ca vor fi nevoiti sa faca eforturi pentru ca "influenta sa fie minima".

Seful Ferrari confirma: "Da, vom face hibrizi!" Ferrari va avea, pana in 2015, modele hibride in gama. Informatia a fost confirmata de insusi seful italienilor. Luca di Montezemolo, seful Ferrari, a confirmat intr-un interviu acordat publicatiei germane Welt am Sonntag faptul ca italienii lucreaza la dezvoltarea unor tehnologii hibride care vor fi utilizate pe viitoarele modele ale acestora, scriu cei de la Automarket.

Apple taie 500 $ din pretul MacBook Air. Apple a redus cu 500 $ (318,38 euro) pretul celui mai scump laptop din portofoliul sau - MacBook Air SSD - care va fi comercializat pentru 2.598 $ (1.654 de euro) in Statele Unite, scrie presa internationala. Anterior, acest model de MacBook Air era comercializat cu 3,098 $ (1.972 de euro), anunta Ziarul Financiar.

Germania: "Masinile-copii din China vor fi distruse!" Tribunalul din Munchen da o noua lovitura constructorilor chinezi, condamnand la casare modelele Shuanghuan CEO. Procesul pe care BMW l-a intentat importatorului oficial in Germania al marcii Shuanghuan a ajuns la un punct final. Tribunalul din Munchen a ajuns la concluzia ca toate exemplarele nevandute ale modelului SUV CEO, o copie a celebrului BMW X5, trebuie trimise inapoi in China, in timp ce modelele deja vandute sau aflate in stoc spre vanzare pe teritoriul Germaniei vor trebui sa fie distruse, scrie Automarket.

Cum sa recunosti o bere buna. Bem 90 de litri anual, tot atat cat tarile cu traditie, dar consumam rar o bere de calitate. Ben Vinken, singurul somelier de bere din lume, ne-a invitat sa degustam patru beri, toate fabricate dupa retete internationale. Mai intai, „a portretizat“ fiecare sortiment in parte. Integral in EVZ.

Biletul de tren se va scumpi in functie de pretul benzinei. CFR va beneficia de un nou sistem de crestere a preturilor, care permite scumpiri mult mai dese decat de patru ori pe an, ca pana acum. Societatea de transport feroviar CFR Calatori va introduce in termen de cel mult o luna un nou sistem de indexare a preturilor, bazat pe evolutia preturilor la carburanti, energie, costurile cu munca, dar si conditionat de atingerea unor criterii de performanta, scrie Cotidianul.

Dealeri exclusiv Dacia in toata Europa. Loganurile nu vor mai sta ascunse in colturile showroomurilor Renault. Reprezentantii grupului auto francez Renault au anuntat ca vor sa accelereze crearea unei retele de distributie europene dedicata gamei Logan. „Vanzarile Dacia vor fi suficient de solide pentru a permite unui dealer auto sa reziste pe piata numai cu aceasta marca“, a declarat seful programului Logan de la Renault, Gerard Detourbet, citat de Automotive News Europe. In prezent, in afara tarii exista doar 130 de centre de vanzari exclusiv Dacia, toate situate in state din Europa Centrala si de Est, anunta EVZ.

Alfa Romeo Mi.To: Accent pe sportivitate. Alfa Mi.To este primul model lansat de catre constructorul italian dupa sportivul C8 Competizione, dar si primul model dintr-o lunga serie care are rolul de a revitaliza vanzarile marcii, informeaza Ziarul financiar.

Avionul distrus in 30 decembrie 2007, defect inainte de impact. Potrivit avocatei Mariana Stefan, aparatorul pasagerilor in procesul intentat TAROM, accidentul ar fi putut provoca moartea celor peste 120 de pasageri si membri ai echipajului aflati la bord, dar nu din cauza ciocnirii cu vehiculul de pe pista, ci a unor probleme tehnice ale aparatului de zbor, depistate dupa impact, anunta Gardianul.

Populatia din 16 judete nu a mai economisit niciun leu. Nici macar dobanzile de 10% nu sunt atractive. Aproape jumatate din populatia tarii nu a mai economisit in acest an. Datele publicate de Banca Nationala a Romaniei arata faptul ca, desi valoarea depozitelor s-a majorat la nivel national, multe judete inregistreaza scaderi. Asta in pofida faptului ca multe banci ofera dobanzi de peste 10% in lei la depozitele pentru populatie, scrie Financiarul.

Gaze cu 40% mai ieftine. Petrom ar putea contribui la gazul saracilor. Tarifele la gazele naturale livrate populatiei ar putea scadea cu 40% o data cu modificarea cosului de gaze. Astfel romanii ar putea sa primeasca numai gaze naturale din productia interna, informeaza Jurnalul National.

Libraria Carturesti, o afacere evaluata la 20 mil. euro. Afacerea Libraria Carturesti, care opereaza in sase locatii, a fost evaluata la peste 20 de milioane de euro, iar proprietarii ei, Nicoleta Dumitru si Serban Radu, spun ca de-a lungul timpului au avut mai multe oferte de cumparare, scrie Ziarul Financiar.