UPC va introduce GSPTV doar daca o vor cere abonatii. Oficialii postului GSPTV, parte din grupul media Intact, se afla in discutii pentru distributia televiziunii sportive pe retelele de cablu ale companiei UPC Romania. Gazeta Sporturilor a trimis, recent, in calitate de client, un mail operatorului de cablu UPC, prin care se interesa cu privire la disponibilitatea acestuia de a introduce in propria grila GSPTV. Raspunsul primit a fost ca GSPTV va fi introdus in grila de programe “doar in momentul in care este solicitat de un numar mai mare de clienti”, scrie Business Standard.

Firmele de leasing asteapta efectele cresterii dobanzilor cu 30%. In ultimul an, dobanzile la finantarile prin leaing au crescut cu circa 30%, pe fondul crizei financiare. Acest lucru poate avea urmari serioase pentru firmele agresive de pe aceasta piata, care au acordat finantari mai riscante si s-ar putea confrunta cu cresterea sumelor nerambursate de catre clienti, anunta DailyBusiness.ro

Profit de 1.000% pe bursa in ultimii opt ani. In ciuda scaderii din ultimul an, piata de capital romaneasca aduce profituri mari celor care au rabdare. Bursa bucuresteana a crescut mai mult decat cea americana. Investitia la bursa ramane rentabila daca se face pe termen lung. Cel putin asta spun datele statistice. Chiar daca in ultimul timp Bursa de la Bucuresti a scazut foarte mult, cresterea indicelui BET in perioada 1 ianuarie 2001-24 iulie 2008 este de 964%. In aceeasi perioada de timp, indicele pietei americane S&P 500 a scazut cu 2,3%, scrie Cotidianul.

Loremo LS - o sportiva care consuma 1,5%. Loremo LS, model dezvoltat in Germania, nu se poate lauda cu cele 20 de secunde care trec pana ajunge la prima suta, insa reuseste sa atinga 160 de km/h. Cu adevarat impresionant este faptul ca propulsorul sau de 20 de CP in doar 2 pistoane consuma numai 1.5 litri de motorina pentru fiecare suta de km parcursa. Loremo GT reuseste sa “faca” suta in 9 secunde pentru ca este propulsat de un diesel mai puternic, de 50 de CP in 3 pistoane. Consumul lui GT este aproape dublu ca la LS, 2.7 litri de motorina la suta de km, acceptabil pentru o masina cu veleitati sportive, informeaza StiriAuto.ro

Audi R8: stocul pe 2009 a fost epuizat. Oficialii din Ingolstadt au anuntat ca toate exemplarele R8 care vor lua nastere in 2009 au fost deja vandute. Unul din modelele care a ridicat standardele si pretentiile marcii premium germane a fost supercarul R8, un succes deosebit inca de la debutul oficial, care in foarte scurt timp a devenit la fel de ravnit ca un Ferrari sau un Lamborghini, scrie Automarket.

Dezvoltarea economica a Uniunii Europene este cu 22 de ani in urma SUA, arata un studiu al Eurochambers, o firma de lobby cu sediul la Bruxelles. In pofida ambitioasei Agende Lisabona, care prevedea ca economia europeana sa fie cea mai competitiva din lume pana in 2010, cresterea UE in acest domeniu prezinta decalaje mari fata de Statele Unite si la alti indici, in afara cresterii economice. Statele Unite ale Americii, arata studiul citat, au atins nivelul actual al venitului mediu pe cap de locuitor din UE inca din 1985. Daca acesta ar creste in SUA cu 2% pe an, iar in UE cu 3%, Uniunea ar prinde din urma Statele Unite in jurul anului 2045, releva raportul, informeaza Financiarul

Harta lui Vosganian pentru investitorii din energie. Investitorii interesati de piata de energie din Romania vor putea participa la privatizarea Complexului Energetic Craiova, vor putea cumpara actiuni Nuclearelectrica de pe bursa si noi titluri Transelectrica, precum si hidrocentrale intre 10 si 20 MW. Asa arata planurile actuale ale ministrului economiei si finantelor, Varujan Vosganian, informeaza Business Standard.

Taxiurile aeriene iau locul limuzinelor. Pentru tarife de pana la 1.200 de euro, avioanele de mici dimensiuni si elicopterele pot fi inchiriate cu ora. Oamenii de afaceri din Romania renunta la deplasarile in limuzine in favoarea zborurilor rapide cu elicopterul si avioanele de mici dimensiuni. Atunci cand vor sa ajunga intr-un loc in cel mai scurt timp posibil, ei apeleaza la aerotaxi, un serviciu lansat recent si operat de cateva companii. Pentru o ora de zbor cu elicopterul, amatorii platesc un tarif ce variaza intre 700 si 1.200 de euro, in functie de firma, scopul misiunii, destinatie si durata, informeaza EVZ.

O noua piesa de epoca, in colectia lui Tariceanu. Cunoscut ca un mare amator al vehiculelor pe doua si patru roti, premierul Calin Popescu-Tariceanu este si un consecvent colectionar de automobile de epoca. Ultima achizitie din colectia premierului este un cabriolet Triumph, cumparat de curand, din Franta. Oldtimerul a fost fabricat in 1968 si are o cilindree de 1.300 cmc, scrie AutoNews.

4,7% pe an, tinta de crestere a economiei romanesti. Potrivit unui model econometric de crestere realizat de analistii FMI bazat pe date colectate din 107 tari, valabile pentru perioada 1996-2006: Lituania se afla pe primul loc din punctul de vedere al potentialului de crestere, cu o medie de 7,4%. Pe locul doi, cu 6,8%, se afla Estonia, urmata de Letonia, cu 5,7%. Cu 4,8%, Slovacia ocupa locul patru, iar Romania se afla pe locul cinci, cu un potential de crestere de 4,7%, la egalitate cu Bulgaria si Turcia. Pe locurile urmatoare se afla Albania, 4,6%, Croatia, 4,5% si Republica Ceha, cu 4,1%, scrie Financiarul.

Termocentrale de 2 miliarde euro in Oltenia. Doua companii au achizitionat circa 140 de hectare pentru a construi doua termocentrale moderne, iar pentru alimentarea noilor termocentrale se va utiliza lignit extras din zona Oltenia. Mai multe companii europene din domeniul energiei sunt interesate sa investeasca in doua termocentrale in judetul Gorj, pentru constructia acestora achizitionandu-se deja o parte din necesarul de teren. Finalizarea constructiei termocentralelor din Gorj ar urma sa se faca pana in 2013, scrie Romania libera.

TVR vrea Liga 1. Alexandru Sassu (foto), presedintele – director general al SRTV, a declarat pentru „Adevarul" ca TVR doreste sa achizitioneze o optiune din Liga 1. „Suntem interesati sa purtam negocieri pentru una din optiunile 2 – 7, anunta Adevarul.