Solutii anti-criza aplicate de Tarom. Criza financiara obliga companiile aeriene sa aplice solutii de economisire pentru a supravietui. Una dintre solutiile de criza la care va apela Tarom este un nou serviciu de catering, pe care-l va pune la dispozitia pasagerilor, incepand de saptamana viitoare. De asemenea, Tarom va lansa din iunie noi curse aeriene, respectiv Bucuresti – Amsterdam, Bucuresti – Lyon, Bucuresti – Venetia, Bucuresti-Dubrovnic, Bucuresti-Zagreb, dar si Cluj-Paris, scrie Capital.

Cum sa-ti motivezi fara bani angajatii. Cum pot reusi companiile sa-si tina angajatii aproape de valorile organizatiei, la un nivel maxim de eficienta, cand instabilitatea este crescuta, iar bugetele pentru comunicare si resurse umane, ca si inexistente? "Nu trebuie ignorat faptul ca angajatii, in calitatea lor de indivizi, sunt emotionali, sunt preocupati in primul rand de ei, apoi de companie. Un mediu instabil creste rezistenta la schimbare. Mai mult decat oricand, avem nevoie de angajati motivati", a declarat Ruxandra Voda, corporate affaires manager in cadrul operatorului telecom Cosmote, in cadrul evenimentului PR Forum organizat de Evensys joi la Bucuresti, scrie DailyBusiness.ro

Suntem cu 100 de ani in urma agriculturii europene. In timp ce in tari precum Italia sau Franta sindicatele fac legea in agricultura, la noi fiecare fermier lupta pe cont propriu. Agricultura romaneasca este, din punctul de vedere organizatoric-sindical al fermierilor, in urma celei din Italia sau Franta cu peste 100 de ani, spun reprezentantii producatorilor. „In Italia este Confagricoltura, care are o vechime de 114 ani. Aceasta a reusit sa se organizeze, in interior, atat de bine, incat toate politicile financiare sau fiscale trec prin aceasta institutie care-i ofera producatorului agricol toata gama de servicii de care are nevoie”, a spus Stefan Nicolae, presedintele Federatiei Agrostar, scrie EVZ.

Cum sa faci bani din tamplarie. Marin Crutescu, proprietarul grupului Amvic, a intrat in afaceri dupa primul razboi din Golf, unde a ajuns cu o unitate medicala militara. "Cine se scoala de dimineata mai gaseste de lucru si pe timp de criza", spune omul de afaceri. Mai intai a vandut portocale si masline, apoi rechizite, iar acum face afaceri cu termopane si cofraje termoizolante. Marin Crutescu, fost ofiter de logistica si secretar general al echipei de fotbal Steaua Bucuresti, actualmente presedinte al grupului de firme Amvic, a intrat in civilie dupa primul razboi din Golf, unde a ajuns alaturi de echipa unui spital militar de campanie. "La cateva luni de la intoarcerea in tara mi-am dat seama ca pot sa fac si altceva, nu numai armata. Asa ca in octombrie 1991 mi-am dat demisia dupa care am inceput sa invat practic cum se fac afacerile. Lectiile invatate atunci au facut cat o facultate de economie, scrie Gandul.

Vlasceanu: Preturile apartamentelor noi nu vor scadea semnificativ. Piata rezidentiala din Romania nu va cunoaste ieftiniri semnificative din cauza crizei, este de parere Vlad Vlasceanu (foto), director general al Ad Media Consulta si organizator al Targului Imobiliar National. Acesta a explicat ca, in ciuda faptului ca unii dezvoltatori s-ar putea afla in dificultate din punct de vedere financiar, preturile locuintelor din proiectele dezvoltate de ei nu vor scadea, scrie NewsChannel.ro

Aprecierea leului ar mai putea dura o luna. Traian Basescu a declarat zilele trecute ca luna mai va fi cel mai bun moment pentru moneda nationala. Brokerii spun in schimb ca aprecierea leului va dura cel mult pana la mijlocul lunii aprilie. Presedintele Traian Basescu a declarat miercuri, dupa anuntul FMI privind acordul de imprumut, ca luna mai va fi cel mai bun moment pentru moneda nationala, avand in vedere ca in rezerva BNR va intra o prima transa de 5 miliarde de euro din imprumutul extern. Din acest motiv, presedintele apreciaza ca, in mai, leul se va intari, tinand insa sa sublinieze ca aceasta este aprecierea sa, scrie Cotidianul.

Franta interzice bonusurile pentru sefii companiilor ajutate de stat. Guvernul francez va emite saptamana viitoare un decret prin care va fi interzisa acordarea de bonusuri pentru directorii companiilor care au primit ajutor de la stat. La categoria bonusuri au fost incluse nu numai sumele de bani, dar si pachete de actiuni sau orice alte beneficii care nu sunt incluse in pachetul salarial, scrie Capital.

Aprecierea monedei nationale atrage interesul bancilor englezesti si germane. Dupa acordul cu Fondul Monetar International (FMI), moneda nationala a inceput cea mai semnificativa apreciere din ultima luna, fapt care a dus la o cumparare masiva a acesteia de catre bancile englezesti si cele germane, spun surse bancare, scrie EVZ.

Restantele romanilor la credite s-au dublat in primele doua luni ale anului. Restantele romanilor la credite au crescut cu 48,4% in primele doua luni ale acestui an, pana la 4,252 miliarde de lei (991 milioane de euro), pe fondul avansului puternic, cu 85%, al restantelor la imprumuturile in valuta, arata datele Bancii Nationale a Romaniei (BNR). La finalul anului trecut, populatia si firmele aveau restante la imprumurile luate din banci de 2,865 miliarde de lei (719 milioane de euro). Mai mult, fata de februarie 2008, restantele mai mari de 30 de zile catre banci au crescut cu 225%, de la 1,306 miliarde de lei, mai arata datele bancii centrale, scrie Gardianul.

Licitatie: 8 mil. dolari pentru o masina de curse din perioada interbelica. O masina de curse din anul 1939 ar putea fi vanduta pentru 8 milioane de dolari, la o licitatie Bonhams & Butterfields care se va desfasura in luna august, la un targ al colectionarilor de automobile, scrie Bloomberg. Masina cu motorul din spate construit din argint, are 485 de cai putere si a fost produsa de patru companii, Horch, DKW, Wanderer si Audi care la acea vreme formau grupul Auto Union, scrie Ziarul Financiar.

Dacia pregateste Sandero pentru raliu? Forumul italian dacia-forum.org a publicat o informatie conform careia Dacia ar putea intra in 2010 in campionatele de raliuri. Dupa ce valurile lansarii oficiale a lui Sandero au trecut, fanii marcii Dacia din toata lumea incearca sa "croseteze" pe marginea viitoarelor forme pe care le poate lua modelul romanesc. Iar cei mai curajosi din acest punct de vedere sunt italienii, care anunta ca Dacia ar putea intra in astfel de competitii printr-un model bazat pe Sandero. Mai mult, acestia au creat chiar si o versiune digitala a unui ipotetic model de raliuri. Iar prima impresie nu este deloc una rea, scrie Automarket.ro

Volkswagen Golf GTD a fost prezentat la Leipzig. Volkswagen a prezentat astazi la salonul auto de la Leipzig vehiculul VW Golf GTD, un “frate” al modelului GTI, dar cu propulsor diesel. La exterior, masina imprumuta partea din fata de la modelul VW Golf GTI. Noul Volkswagen Golf GTD este dotat cu jante de 17 toli din aliaj. Sub capota se afla un propulsor turbo diesel de 2.0 litri care dezvolta 168 de CP si un cuplu de 350 Nm. Suta este atinsa in 8.1 secunde iar viteza maxima este de 222 km/h. Consumul este de 5.3 litri de motorina la 100 km, iar nivelul emisiilor de C02 este de 139g/km, scrie StiriAuto.ro