Preasfintitul Ioachim Bacauanul, episcopul vicar al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului, a fost huiduit si apostrofat vineri, dupa ce s-a deplasat la o inmormantare din satul Cernu cu o limuzina A8, scrie cotidianul local de stiri Inainte.eu. Satenii erau nemultumiti ca episcopul vrea sa le schimbe preotul si i-au reprosat acestuia ca a venit sa ia "spaga". In cele din urma, inaltele fete bisericesti au plecat din sat sub protectia politiei.

Revolta in satul CernuFoto: Captura YouTube

Oficial, episcopul a venit pentru o slujba la capataiul unei femei de 85 de ani, decedata in urma cu o zi, dar localnicii afirma ca Presfintitul ar fi dorit sa anunte intrega comunitate ca Irinel Andronache, preot la biserica din localitate de 13 ani, nu mai este duhovnicul localnicilor si ca in lacasul religios va urma sa slujeasca un alt preot, potrivit sursei citate.

"Noi nu avem nici ce manca, suntem niste oameni saraci. De unde are Ioachim atatia bani pentru o asemenea masina? Ia spagi! Ne sfideaza cu luxul asta!", i-a strigat o localnica in varsta de 68 de ani.

In urma cu doua luni, preotul Irinel Andronache a primit o hartie de la Arhiepiscopia Romanului si Bacaului prin care era instiintat ca nu va mai avea voie sa slujeasca, precizeaza inainte.eu.

"Nu mi s-a adus la cunostinta motivul pentru care trebuie sa parasesc aceasta biserica. Nu exista niciun argument pentru decizia inmanata de Arhiepiscopie. Vreau sa stiu si eu motivul pentru care trebuie sa plec, cu ce am deranjat", a declarat preotul.

Oamenii par sa il sustina: "De cand a venit in satul nostru, nu a stiut decat sa munceasca. El a refacut biserica si la orice ora aveam nevoie de el, preotul era prezent", "Este preotul nostru si nu va pleca niciodata de aici. Noi nu il lasam sa ne paraseasca. Nu primim pe nimeni in loc", "Un om corect! Foarte corect! Nu ne cerea bani, asa cum am auzit ca fac alti preoti. Intra cu smerenie si bun simt in casele noastre", "E un preot bun, cu har. Sa spuna Ioachim unde a gresit! De ce sa-l schimbe?".

Potrivit sursei citate, pe langa mai multe masini de lux inmatriculate pe Arhiepiscopie, Presfintitul detine pe numele sau personal, Ilie Giosanu, un jeep Dodge, un Wolkswagen Transporter si un Citroen Xantia.