Robert Turcescu a publicat miercuri pe blog trei documente din care rezulta, sustine jurnalistul, metoda prin care Dan Voiculescu ar fi reusit "sa se acopere" legal pentru arendarea prin metoda "concurs restrins de oferte" a 2600 de hectare de teren din Giurgiu. Robert Turcescu sustine ca acest lucru a fost posibil cu complicitatea Agentiei Domeniilor Statului si a Ministerului Agriculturii care au modificat setul de proceduri in vigoare la acea vreme eliminand limita de 100 de hectare care puteau fi arendate prin metoda "concurs restrans de oferte".

Dan VoiculescuFoto: Agerpres

Primul document publicat de jurnalist pe blog vine de pe site-ul ADS si arata ca procedura concurs restrins de oferte, "se putea aplica pentru arendarea, pana la concesionare, a suprafetelor de teren cu destinatie agricola necontractate, de pana la 100 ha, proprietatea privata a statului". (vezi documentul integral pe site-ul ADS)

Potrivit jurnalistului, intr-un alt document ADS se poate observa ca limita de 100 de hectare a fost eliminata, ADS si Ministerul Agriculturii realizand un nou set de proceduri pentru arendare. Potrivit noii proceduri, Voiculescu ar fi putut sa ia 2600 de hectare in arenda prin metoda "concurs restrins de oferte".

Robert Turcescu atrage insa atentia ca data ultimei sedinte cand a fost modificate procedura de arendare in sensul eliminarii limitei de 100 de hectare este de 6 iunie 2013, dupa cum reiese dintr-un al treilea document, adica la doar citeva zile dupa ce Da Voiculescu primise 2600 de hectare prin metoda "concurs restrins de oferte".

In urma cu cateva zile, ziaristul Robert Turcescu scria, pe blogul lui, ca Dan Voiculescu a reusit sa arendeze din nou, in 2013, 2600 de hectare de teren agricol de la Agentia Domeniilor Statului (ADS), agentie care are un proces deschis impotriva Grivco, tot o firma a lui Voiculescu, inca din 2010, proces prin care statul roman cere acestei firme sa plateasca aproximativ 250.000 de euro pentru ca a folosit fara titlu valabil, in perioada mai 2008-mai 2009, exact aceeasi suprafata de teren.

Potrivit lui Robert Turcescu, descinderile procurorilor DNA la sediul ministerului Agriculturii, condus de Daniel Constantin, presedintele partidului infiintat de Dan Voiculescu si care are trecuta in declaratia de avere o datorie de aproape 300.000 de euro la acelasi mogul, au legatura cu acest dosar.