Kelemen Hunor a admis indirect pentru Gandul ca UDMR ar lua in calcul iesirea de la guvernare, dupa ce HotNews.ro a explicat in urma cu trei zile ca relatiile dintre UDMR si PSD la guvernare sunt tensionate din cauza unui litigiu.Comisia Europeana a respins anul trecut un proiect de initiativa cetateneasca sustinut de UDMR, care prevede autonomie lingvistica si culturala pentru minoritatile autohtone. UDMR este nemultumit deoarece Guvernul Ponta, prin MAE, ar fi luat apararea Comisiei in acest proces. Potrivit surselor HotNews.ro, Kelemen Hunor ar fi avut discutii aprinse pe aceasta tema cu ministrul de externe, Titus Corlatean pentru a incerca sa schimbe pozitia guvernului in procesul cu Comisia, insa fara rezultat.

Kelemen HunorFoto: Agerpres

Kelemen Hunor a admis indirect pentru sursa citata, intrebat daca UDMR ia in calcul iesirea de la guvernare, in conditiile in care aceasta nu va fi retrasa, ca acesta este o varianta de lucru.

"Nu vreau sa raspund la aceasta intrebare, dar pozitia mea foarte hotarata o cunoaste premierul, de la el astept un raspuns. Pentru mine este o chestiune de onoare!", a spus Kelemen Hunor, pentru sursa citata. Totodata, Kelemen Hunor a mai declarat ca nu a existat o consultare in coalitie pe tema acestui subiect.