Metadatele proiectului de OUG pentru gratiere, publicat miercuri pe site-ul Ministerului Justitiei, contin un detaliu semnificativ, ce da o noua dimensiune declaratiei lui Liviu Dragnea, care a asigurat public ca isi asuma guvernarea Sorin Grindeanu.

DovadaFoto: cursdeguvernare.ro

Spre deosebire de celelalte 3 documente din pachet (nota de fundamentare a gratierii, proiectul si nota de fundamentare a OUG pentru modificarea codurilor), care au drept autor un angajat al Ministerului Justitiei, documentul proiectului de OUG privind gratierea are trecut ca autor pe "anca.spiridon".

Conform ghidului de asistenta Microsoft, atunci cand se creeaza un document nou, Word adauga automat numele de utilizator (user name-ul) ca numele autorului in proprietatile unui document.

Nu exista o angajata cu acest nume la Ministerul Justitiei si singurul bugetar cu declaratie de avere din Romania care putea intra in lantul oficial al elaborarii acestui act este Anca Mihaela Spiridon, director general la Cancelaria presedintelui Camerei Deputatilor - Liviu Dragnea.

Integral pe cursdeguvernare.ro