Criza financiara si delasarea autoritatilor pun in pericol lucrarile la arena din Complexul „Lia Manoliu”. Pana la finala Ligii Europa din 2012 mai sunt doar trei ani. Primarul general Sorin Opres cu anunta pe 9 aprilie proiectul de buget al Capitalei pentru 2009, mentionand ca pentru construirea Stadionului National se vor aloca 40 de milioane de lei de la si 160 de milioane de lei de la guvern. Oprescu a uitat insa doua aspecte importante: faptul ca promisiunea celor 160 de milioane ii apartinea fostului executiv si ca primaria trebuie sa inainteze o cerere la Ministerul Administratiei si Internelor pentru a obtine banii.

Oficiali de la MAI au precizat, pentru EVZ, ca nici Secretariatul General, nici Directia pentru Comunitati Locale nu a primit vreo cerere in ceea ce priveste realizarea unui proiect de hotarare de guvern pentru alocarea celor 160 de milioane de lei. Potrivit legii, Primaria Capitalei, beneficiarul proiectului, ar fi trebuit sa faca o solicitare care sa ajunga pe masa

executivului, dar, desi suntem aproape de jumatatea anului, aceasta se lasa inca asteptata.

"Din pacate, exista si riscul ca stadionul sa nu fie terminat la timp pentru organizarea finalei! Sa speram ca se vor gasi solutii, pentru ca este vorba despre un angajament national si ar fi rusinos sa nu-l putem respecta." - Mircea Raicu, viceprimarul Bucurestiului.

Citeste articolul integral in Evenimentul Zilei