Cotidianul "Curentul" sustine ca liderul PSD Mircea Geoana stia de faptul ca Nicolae Popa, "mana dreapta" a lui Sorin Ovidiu Vantu, se afla in Jakarta si ca acesta si-a prelungit valabilitatea pasaportului pana la 16.07.2004 pentru a obtine permis de sedere in Indonezia, data la care actualul candidat la presedintie era Ministru de Externe.

Curentul scrie ca Nicolae Popa ar fi urmat sa obtina permisul de sedere in Indonezia pentru un an in baza pasaportului prelungit de reprezentantii ambasadei romane din Jakarta.

Curentul sustine ca "potrivit adresei 63354/23.09.2002 a Ministerului de Interne semnata de chestorul Jenica Arion (n.r. pe adresa prezentata de Curentul se observa numarul de inregistrare, dar nu se observa antetul institutiei), aflam ca autoritatile romane stiau deja ca Nicolae Popa se afla la Jakarta si, mai mult, ca acesta si-a prelungit valabilitatea pasaportului pana la 16.07.2004 la ambasada noastra din Indonezia, dar nu au facut nimic pentru a-l aduce pe acesta in fata justitiei".

Fostul director al Gelsor, Nicolae Popa, a fost arestat in urma cu o zi de autoritatile din Jakarta, Indonezia. Cunoscut ca "mana dreapta" a omului de afaceri Sorin Ovidiu Vantu, Popa a fost condamnat in 2006 de Tribunalul Bucuresti la 15 ani de inchisoare, pentru inselaciune, alaturi de Ioana Maria Vlas. Nicolae Popa a fost director al grupului de firme Gelsor si membru al Consiliului de Incredere al Sov Invest, societatea de administrare a FNI. A fugit din Romania in anul 2000, iar de aproape 9 ani a fost cautat de autoritatile romane.

Curentul scrie ca Nicolae Popa, un apropiat al lui omului de afaceri Sorin Ovidiu Vantu, "se prezinta la ambasada Romåniei la Jakarta, iar functionarii acestei institutii, indrumati profesional de seful lor de la Bucuresti, ministrul de Externe Mircea Geoana, ii prelungesc pasaportul pentru ca acesta sa obtina permis de sedere in Indonezia, uitand ca Popa este urmarit general. Nu trebuie omis ca ambasador in Indonezia, in aceasta perioada, era Gheorghe Savuica, un diplomat care a reusit, in mod inexplicabil, sa scape de valul de reforma din Ministerul de Externe".

HotNews.ro a scris joi ca Mircea Geoana s-a intalnit miercuri cu Sorin Ovidiu Vantu, putin dupa miezul noptii. Mircea Geoana a stat in studio-ul Antenei 3 pana la orele 23:00. Potrivit informatiilor HotNews.ro, candidatul PSD s-a intalnit cu Sorin Ovidiu Vantu o ora mai tarziu, in jurul orelor 24:00. Intalnirea a avut loc la resedinta acestuia din strada Paris, in contextul arestarii fostului director al Gelsor, Nicolae Popa.

Candidatul PSD la presedintie, Mircea Geoana, a recunoscut, in cadrul dezbaterii de la Parlament, ca a fost miercuri noapte acasa la Sorin Ovidiu Vantu. "Am avut o discutie despre ceea ce reprezinta o relatie corecta intre doi oameni", a declarat liderul social-democrat.

"Ieri a fost arestat Popa Nicolae care a devalizat alaturi de Vlas FNI, in numele lui Vantu. Dl. Vantu are o mare problema, unul din martori a fost arestat", a replicat Traian Basescu.

Intrebat daca discutiile de azi-noapte s-au referit la arestarea lui Popa Nicolae, Geoana a raspuns: "Nu stiu cine e domnul Popa asta. Veniti cu astfel de insinuari la adresa unui om care poate avea relatii civilizate si cu un om ca Vantu".