SUA: 9 persoane impuscate in Connecticut. Noua persoane si-au pierdut viata dupa ce un angajat convocat pentru o audiere disciplinara a deschis focul la o companie de distributie a berii din Manchester, Connecticut, marti dimineata, a declarat politia locala. La scurt timp dupa incident barbatul s-a sinucis inainte ca fortele de securitate sa intervina. In momentul atacului in depozit avea loc schimbul de tura si erau prezenti aproximativ 100 de angajati. Barbatul in varsta de 34 de ani fusese concediat in urma unor acuzatii de furt, anunta New York Times.

Presa in DiagonalaFoto: Colaj foto

FBI solicita scoaterea siglei sale de pe pagina Wikipedia. Biroul Federal de Investigatii al Statelor Unite a amenintat Wikipedia cu masuri juridice daca enciclopedia online nu elimina de pe site sigla ce apartine FBI. Sigla este postata pe pagina ce contine informatii despre FBI din cadrul enciclopediei. Enciclopedia online Wikipedia, care apartine unui grup nonprofit si care este editata de catre cititori a trimis o scrisoare oficiala catre FBI, prin care refuza scoaterea siglei si considera acuzatiile drept nefondate. "Suntem pregatiti sa ne sustinem punctul de vedere in fata instantei de judecata", a declarat consilierul general al Wikipedia, Mike Godwin. Desi sigla apare si pe alte siteuri, inclusiv Enciclopedia Britanica, FBI sustine ca nu a aprobat folosirea imaginii pe pagina Wikipedia, informeaza CNN.

Nigeria: 80.000 de sticle de bere distruse de Politia Islamica. Politia Islamica a zdrobit marti 80.000 de sticle de bere in orasul nigerian Kano, conform legii Sharia care interzice consumul de alcool in partea de nord a tarii. In timp ce sticlele erau distruse se striga "Allahu Akbar" (Dumnezeu este Mare). Oficialii guvernamentali prezenti la ceremonie au declarat ca se fac eforturi mari pentru a scapa de starea de imoralitate. Vanzarea si consumul de alcool, ca de altfel si toate formele de droguri sunt ilegale in orase precum Kano, unde se aplica legea Sharia. Cele 13 camioane cu bere erau destinate consumului in tavernele dintr-un cartier predominant crestin, scrie AFP.

Bulgaria asteapta rezultatele privind autenticitatea moastelor Sfantului Ioan Botezatorul. Vezhdi Rashidov, Ministrul Culturii din Bulgaria a facut un apel catre mass-media cu privire la speculatiile pe tema descoperirii moastelor Sfantului Ioan Botezatorul, in orasul Sozopol. "Descoperirea de la Sozopol este foarte interesanta. Noi trebuie sa asteptam rezultatele testelor. Pana atunci trebuie sa fim atenti la declaratii", a afirmat Rashidov. Relicve care includ un os de brat, unul de craniu si un dinte au fost descoperite intr-o racla de marmura sigilata la Biserica Sf. Ioan Botezatorul de pe insula Sf. Ivan de langa Sozopol pe data de 28 iulie. Echipa de arheologi a fost condusa de profesorul Kazimir Popkonstantinov. Istoricul bulgar Bojidar Dimitrov a declarat ca nu exista nici o indoiala ca moastele gasite au apartinut Sfantului Ioan Botezatorul. Dimitrov este de parere ca Sozopol poate deveni "al doilea Ierusalim", deoarece la biserica locala Sf. Gheorghe se gasesc deja o bucata din Sfanta Cruce si moastele Sfantului Andrei, informeaza Novinite.

Curtea Suprema din Polonia a aprobat rezultatele alegerilor prezidentiale. Curtea Suprema a declarat marti valabile rezultatele alegerilor din Polonia dupa ce a studiat toate contestatiile privind desfasurarea votului. Au fost primite 378 de plangeri legate de presupuse incalcari ale legii si s-a decis ca doar 16 dintre ele au fost fondate. Cu toate acestea, judecatorii au declarat ca nu se pot influenta rezultatele votului care l-au indicat drept castigator pe Bronislaw Komorowski. Acesta a acumulat mai mult de un milion de voturi in plus fata de rivalul sau Jaroslaw Kaczynski. Noul presedinte trebuie sa depuna juramantul in termen de 6 zile de la aprobarea rezultatelor alegerilor. Bronislaw Komorowski va fi investit intr-o sedinta comuna a celor doua Camere ale Parlamentului programata pentru vineri, anunta Ria Novosti.