Si-ar dona miliardarii romani jumatate din avere in scopuri caritabile, dupa modelul Rockefeller si Bloomberg? Vezi in articol cum raspund Sorin Ovidiu Vantu, Ovidiu Tender, Ioan Niculae, Dan Voiculescu, Gigi Becali si Elan Schwartzenberg

48h pe HNFoto: Colaj foto

Pornind de stirea potrivit careia "David Rockefeller, Michael Bloomberg si alti 32 de miliardari americani au anuntat ca-si doneaza jumatate din averi in scopuri caritabile", HotNews.ro a incercat sa afle cum se raporteaza miliardarii romani la ideea lansata in Statele Unite. Le-am adresat doua intrebari: cum vad ei decizia celor 32 de miliardari americani si daca si-ar dona 50% din avere in scopuri caritabile. Vezi cum a acceptat SOV sa-i publicam si declaratia off, si pe cea on the record "pentru a ilustra discursul dublu care se practica in Romania".

AUDIO VIDEO Teoria lui Vosganian despre Fondul Monetar International: Nu inteleg, de ce Fondul ar trebui sa fie marca Occidentului? Vezi in articol de ce cred liberalii ca FMI lauda Guvernul Boc

"Eu m-am convins abia la ultima intalnire, ca de fapt obiectivul FMI este sa duca Romania catre un nou imprumut. FMI lauda acest guvern natang, accepta toate revizuirile negative, tot timpul ne incurajeaza cu perspective pozitive care dupa o luna falimenteza", a declarat vicepresedintele PNL, Varujan Vosganian. Liderii liberali au criticat tot mai apasat acordul cu FMI. Crin Antonescu a spus ca reprezentantii Fondului recita o poezie iar Horia Uioreanu a declarat joi ca Jeffrey Franks "s-a comportat in ultimele zile, cel putin la nivel declarativ, ca un adevarat premier" si ca, in acest fel, ar fi mai bine sa conduca el guvernul.

Ioan Niculae: Basescu e dezinformat. Imi mut afacerile in Bulgaria din cauza prigoanei impotriva oamenilor de afaceri

Presedintele Traian Basescu a atacat miercuri seara, in cadrul unei emisiuni la TVR, miliardarii romani care au anuntat ca isi vor muta afacerile in strainatate, din cauza impozitelor mari din tara noastra, printre cei vizati fiind si Ioan Niculae, patronul Interagro. Omul de afaceri a declarat insa pentru HotNews.ro ca presedintele este dezinformat, iar decizia de a-si muta afacerile in alta tara nu are nicio legatura cu nivelul de impozitare din Romania. Niculae mai spune ca va cere din nou astazi sa fie primit de seful statului pentru a-i explica de ce e nemultumit.

Dr. Laila Al-Marayati raspunde cititorilor HotNews.ro: Este absurd ca un musulman din Franta sa fie pedepsit pentru actiunile regelui din Arabia Saudita

Cele doua opinii ale unor experti in Islam pe care HotNews.ro le-a gazduit in ultimele cateva zile, pe marginea legilor anti-burqa din Europa, au starnit discutii aprinse printre cititori. Dovada stau sutele de comentarii (aproape 550) generate de declaratiaprofesorului Omid Safi si de interviul cu dr. Laila Al-Marayati, o cunoscuta activista musulmana. Aceasta din urma a tinut sa raspunda unor opinii exprimate de cititorii nostri la materialul in care ea vorbea despre islamofobia ce se extinde in Europa, afirmand ca a fost "contrariata de atitudinea potrivit careia, din cauza ca tarile musulmane nu recunosc drepturile non-musulmanilor, statele occidentale ar trebui sa fie intolerante cu proprii lor cetateni musulmani si sa le nege drepturile".

Noutate legislativa: Firmele sunt declarate inactive daca nu depun declaratii fiscale timp de un semestru

Un contribuabil este declarat inactiv daca timp de un semestru, nu a depus nici o declaratie la autoritatea fiscala si daca nici nu a obtinut, prin cerere, un regim derogatoriu pentru depunerea declaratiilor, precizeaza un Ordin al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala publicat in Monitorul Oficial joi, 5 august, si comentat de consultantul fiscal Adrian Benta. Potrivit acestuia, procedura a prevazut pana acum declararea ca inactiv pentru un contribuabil ce nu a depus declaratii la doua termene consecutive la care avea obligatia depunerii - adica doua luni, pentru marea majoritate a societatilor comerciale, explica Adrian Benta.

Cum au depreciat crizele din Grecia si Ungaria, leul romanesc. O privire a BNR

Cursul de schimb leu/euro si-a inversat in aprilie traiectoria, miscarea sa reflectand in principal amplificarea temerilor generate de criza datoriei suverane din Grecia si de potentiala extindere a acesteia in alte state ale zonei euro, se arata in Raportul privind inflatia, publicat vineri de BNR. "Cresterea cursului de schimb al leului s-a accelerat (...) ca urmare a tensionarii mediului politic si a pietei financiare interne in contextul deteriorarii perspectivelor executiei bugetare si al suplimentarii de catre autoritati a masurilor de consolidare fiscala. In intervalul aprilie - iunie, leul s-a depreciat fata de euro cu 3,6 la suta in termeni nominali si cu 3,1 la suta in termeni reali. In raport cu dolarul insa - in conditiile in care valoarea acestuia a crescut abrupt fata de euro - moneda nationala s-a depreciat cu 12,7 la suta in termeni nominali si cu 12,4 la suta in termeni reali", se mai arata in Raport.

Capitalism, miliardari si averile lor

Anuntul recent potrivit caruia "David Rockefeller, Michael Bloomberg si alti 32 de miliardari americani au anuntat ca-si doneaza jumatate din averi in scopuri caritabile” a socat pe multi. Cu cativa ani in urma Warren Buffet - locul doi in topul miliardarilor americani – anunta ca doneaza aproape 90% din averea sa, estimata la 44 miliarde de dolari, sustinerii unor cauze filantropice. Socul atunci a fost dublu: cea mai mare parte a banilor merg la fundatia condusa de Bill Gates - locul intai in topul miliardarilor -, creata si ea exact in ideea promovarii unor astfel de cauze.

Optiunile presedintelui. Va intra PDL in spirala taranista? Planul Baconschi (II)

Prabusirea PDL in sondaje sub 15% ridica o serie de intrebari urgente. In vremuri de criza, mai poate guverna un partid spulberat, in numai sapte luni de la instalarea la putere? Ajunsi intr-un punct critic, presedintele Traian Basescu si PDL primesc cateva cadouri nesperate. Primul dar vine de la PSD si PNL: divizarea opozitiei. Ponta si Antonescu se suspecteaza reciproc de aranjamente cu Traian Basescu. Primul crede ca liberalii vor intra la Guvernare, al doilea banuieste ca Ponta il scapa de suspendare pe seful statului. Alt cadou vine la FMI si CE, sub forma unui pachetel cu superlative si prognoze economice optimiste. Placile tectonice s-au miscat imprevizibil. Remaniere-supapa, guvern de tehnocrati, un nou partid, distrugerea PDL? Ce sanse de repliere are garda veche cu planul Baconschi?

NOTA: Ai ratat un articol important de pe HotNews.ro? Vrei sa recitesti un articol? Prin aceasta rubrica va supunem atentiei cele mai importante articole din zilele anterioare